

China Guangxi Gongfu BIO - černý čaj
Jestli hledáte černý čaj, který vás ráno naladí a v poledne potěší, máte ho před sebou. A ještě v BIO kvalitě. Z čínského regionu Guizhou jsme přivezli lístky, ze kterých připravíte nápoj příjemně sladký, jemný a v závěru ovocně hravý. Výjimečnou kvalitu China Guangxi Gongfu BIO oceňují čajomilci od Ameriky po Austrálii. Přidejte se k nim!
Složení
Černý čaj China Guangxi Gongfu BIO 100%Nálev a chuť čaje
China Guangxi Gongfu BIO dává nápoj mahagonové až načervenalé barvy. Jeho chuť je jemná, lehká, sladká a přitom hluboká, v závěru ovocně hravá. Jde o černý čaj s minimální trpkostí, takže si ho vychutnáte kdykoli během dne.
Tento čaj obsahuje velmi málo tříslovin, výborný je s přírodním cukrem nebo medem.
Původ čaje
Čína je největším producentem čaje na světě, vždyť právě tady má podle legend svůj původ. Už v knize The Classic of Tea z období 618-907 našeho letopočtu se (zelený) čaj zmiňuje, v roce 1211 dokonce mnich Eisai popsal, jak může konzumace zeleného čaje ovlivnit lidské zdraví. Je tedy zřejmé, že v Číně je čaj každodenní součástí života a předmětem tradičních rituálů. Stejně jako zelený, i černý čaj pochází z Číny, říkají mu hong cha a rozlišují tři hlavní typy: Xiao Zhong, Broken a Gong Fu. Označení Gong Fu, které se objevuje i u tohoto čaje, odkazuje na fakt, že k jeho výrobě je potřeba větší úsilí a pečlivost a k jeho vychutnání dostatek času.
Pokud jde o místo, ze kterého China Guangxi Gongfu BIO pochází, pak můžeme uvést, že jde o vnitrozemskou provincii na jihozápadě Číny. Je velmi bohatá na přírodní zdroje. Hory provincie Guizhou jsou považovány za místo s obrovskou biodiverzitou, tamní jezera poskytují zimoviště vzácným ptákům, lesy obývají ohrožení obojživelníci. Klima je vlhké, subtropické, průměrné roční teploty se pohybují mezi 10 a 20 ⁰C. Stejně jako jiná místa v Číně, také Guizhou se potýká s častými suchy a nedostatkem vody. Čínští zemědělci proto pracují na vývoji technologií, které oblasti zajistí dostatek vláhy.
Čajovníky jsou v Guizhou pěstovány velmi často bez použití průmyslově vyráběných hnojiv a ošetřujících přípravků. Stejně tak tomu bylo v případě China Guangxi Gongfu BIO.
Proces výroby černého čaje je v Číně založen na tradičních postupech. Čajové lístky trhají dělníci převážně ručně, aby vybrali skutečně jen pár mladých listů a pupeny. Nechají je krátce zavadnout rozložené na velkých platech a potom je suší proudícím vzduchem. Takto připravený materiál svinují nebo válcují do požadovaného tvaru. Nejdůležitějším krokem je fermentace, během které dochází k oxidaci buněčné šťávy a změně barvy, vůně i chutě čaje. Zkvašené listy je nakonec potřeba po dobu několika hodin sušit. Jakmile je dosaženo žádoucích vlastností, putuje čaj k roztřídění, vážení a balení.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Darjeeling BPS First Flush BIO Singtom - černý čaj

CHINA KEEMUN CONGU - černý čaj
