

CHINA JADE SNOW - zelený čaj
Krásné velké listy, mnoho bílých tipsů, lehká chuť plná meruněk. Jeden z nejoblíbenějších čínských zelených čajů je pojmenovaný po nejjižnějším ledovci na severní polokouli. A má s ním společné víc než jen jméno. Čajoznalcům může svou něžností připomenout bílý čaj, připravíte z něj vynikající ice tea, jeho lístky vypadají jako zasněžené hory. A pozor: Byl vyroben výhradně ručně!
Složení
Zelený čaj CHINA JADE SNOWNálev a chuť čaje
Zelený čaj China Jade Snow dává světle žlutý nálev vonící velmi mírně a ovocně přitažlivě. Chuť lze popsat jako živou, svěží, čerstvou, v závěru libě meruňkovou.
Původ čaje
Čaj z hornaté oblasti ležící na jihu Číny poznáte jak podle skutečně nádherných velkých listů s bílým ochmýřením, tak podle typické meruňkové chutě. Určitě si ho zapamatujte. Je totiž řazen mezi velmi populární zelené čaje a nebývá úplně vždy dostupný.
Yunnan, jak se provincie, odkud China Jade Snow pochází, jmenuje, patří k turisticky nejatraktivnějším částem země. Protékají jím tři velké řeky, je obdařen krasovou oblastí, vysokými horami, hlubokými roklemi i neuvěřitelně pestrou faunou a flórou. Členitý terén Yunnanu poskytuje
pouze omezené příležitosti k pěstování zemědělských plodin, ale subtropické vlhké podnebí a vyšší nadmořské výšky některým vyloženě vyhovují. Jako třeba čajovníkům.
Čajovníky čínské (Camellia sinensis) jsou keře z jižní a jihovýchodní Číny přímo pocházející. První písemné zmínky o čaji se datují do 3. století př. n. l. Čajovníky jsou rostliny stálezelené, s kožovitými kopinatými listy, na jejichž spodní straně se vyskytují hebké bílé chloupky. Nejvíce jich mívají čerstvě rozvinuté pupeny, takzvané tipsy. Právě ony jsou sbírány za účelem výroby velejemných zelených a bílých čajů. Čajovníky kvetou bíle na podzim a v zimě.
V případě China Jade Snow byla sklizeň i výroba čaje provedena bez výhrad ručně. Mladé a křehké čajové lístky škubaly ruce místních žen. Nechaly je krátkou chvíli zavadnout a předaly mužům, kteří v čajových zahradách obvykle zodpovídají za zpracování čaje. Aby byla zastavena přirozená fermentace, která se okamžitě po utrhnutí listu z keře spustí, musí být čaj krátce a opakovaně prohříván. Dalším výrobním krokem je překládání (velmi decentní), sušení a třídění.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA MIST AND CLOUD TEA BIO - zelený čaj

CHINA WHITE HAIR - zelený čaj
