

GREEN CEYLON WATAWALA BIO - zelený čaj
Velmi vzácná velejemnost. Připravte si konvičku zeleného čaje z cejlonské vysočiny Nuwara Eliya. Ohromí vás svěží, mírně pikantní a vyváženou chutí. Skutečná specialita stojí za ochutnání. Nejen, že obsahuje zdraví prospěšné látky. Green Ceylon Watawala pochází z organického zemědělství. Značka BIO vypovídá o mimořádné péči, která byla jeho pěstování, výrobě i transportu věnována.
Složení
Zelený čaj GREEN CEYLON WATAWALA 100%Nálev a chuť čaje
Zelený čaj je pro Ceylon skutečně málo typický. Proto rozhodně stojí za ochutnání. Překvapí přirozeně svěží, lehce pikantní a hlavně komplexní a vyváženou chutí. Aroma je bez ostrých tónů, hladké. Nálev má světle jantarovou barvu.
Její jemně štiplavá chuť na skvostně hladké základní lince se bude líbit ortodoxním čajomilcům i přelétavým popíječům. „Nejvyšší standardy zpracování plníme za všech okolností,“ říká o Green Ceylon Watawala předák plantáže.
Původ čaje
Oblast, v níž se tato zelená vzácnost urodila, najdeme v Centrální provincii. Subtropické podnebí poskytuje čajovníkům čínským (Camellia sinensis) vynikající podmínky. Na vysočině Nuwara Eliya panuje průměrná roční teplota kolem 16 °C . V noci občas klesá až k bodu mrazu, ale přes den se čajovníky mohou vyhřívat na velice příjemném tropickém slunci.
Není bez zajímavosti, že původně se na Cejlonu pěstovala převážně káva. Koncem 19. století byly ale téměř všechny kávovníky napadeny houbovou epidemií. To mělo za následek likvidaci většiny plantáží. Za přechod na pěstování čaje mohou údajně nejvíc pánové James Taylor a sir Thomas Lipton. Čajové plantáže začali totiž na Cejlonu zakládat Angličané. A podařilo se jim přivést tuto ostrovní zemi v jihovýchodní Asii mezi největší světové čajové producenty.
Green Ceylon Watawala se sklízí časně ráno. Na plantážích lze vidět výhradně ženy a dívky. Do velkých košů nebo pytlů vkládají lístečky, které velmi obratně z keřů čajovníků škubou. Na zpracovatelských farmách se zastaví fermentace sušením, pak je čaj tříděn, balen a odvážen na burzu.
Tento čaj byl pěstován v režimu organického zemědělství. Plantáže jsou pod přísným dozorem inspektorů, nehnojí se průmyslovými přípravky, neošetřují postřiky ani jinak chemicky neovlivňují. Stejně důkladně je sledována výroba, sortování a certifikace čaje. Náročný proces končí udělením značky BIO.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 2-4 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Zelený čaj je možné nechat 3x louhovat.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA MIST AND CLOUD TEA BIO - zelený čaj
