

HONEYBUSH TOFFEE BIO
Sladký, hladký, jemný. Honeybush chutná po medu, možná proto, že miluje svěží povětří a slunce. Stejně dobře mu prospívá společnost zdravých, dobrých plodů. V čaji Honeybush Toffee BIO proto najdete jak lístky jihoafrického keře, tak kousky jablek a mandle. Nápoj ovocně-karamelový si přichystejte horký nebo s kostkami ledu, ráno nebo večer. Nikdy nezklame.
Složení
Honeybush 62%, Kousky jablka, Kousky mandlí, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Honeybush Toffee BIO dává nálev červenohnědé barvy. V čaji se zřetelně prokreslují stopy sladce medového honeybushe, kterým nádherně sekundují chutě jablek a mandlí. Celková kompozice vyznívá karamelově s lehkým, občerstvujícím dotekem ovoce.
Původ čaje
Pokud chcete vědět něco víc o honeybushi, musíte pátrat po keři Cyclopia intermedia. Protože právě z jeho lístků a větviček tento „čaj“ pochází. Rostlina, která obvykle nebývá vyšší než 1,5 metru, se vyskytuje jen a pouze v Jihoafrické republice, přesněji v provinciích Western a Eastern Cape. Proč tomu tak je, vysvětlují vědci její citlivostí na průmyslové znečištění nejen ovzduší, ale i půdy a vody.
Divoce rostoucí keře mají dlouhé větvičky s lístky připomínajícími jehličky. Během sklizně k nim musí sběrači vyšplhat do skal. Větve odsekávají a přepravují do zpracovatelských závodů. V nich jsou nařezány na malé kousky, které je potřeba fermentovat, to obvykle znamená nahrnout na hromady, přikrýt je plachtami a nechat několik hodin přirozeně kvasit. Výsledkem je voňavý honeybush s krásnou mahagonovou barvou. Stačí ho usušit na slunci.
Honeybush je bohatý na antioxidanty, dopřávají si ho lidé s touhou po zklidnění, po hlubokém spánku i osoby trpící dýchacími potížemi a sníženou obranyschopností.
K africkému pokladu jsme přidali ovoce ze srdce Evropy - kousky sušených jablek. Plody jabloně (Malus) se objevují v dávné mytologii a dnes patří k nejpopulárnějšímu ovoci vůbec. Na celém světě se ročně sklidí kolem 75 milionů tun jablek, k zásadním producentům patří Čína, Evropská unie, Rusko, Indie, Turecko a Brazílie. Původní stanoviště mají jabloně v mírném pásu severní polokoule, pěstují se však i mimo něj.
Jabloň je listnatý, opadavý strom dorůstající výšky až 15 metrů. Není výjimkou, že se jabloň dožívá více než 100 let. Jabloně kvetou bílorůžovými květy, jejich dužnaté plody se nazývají malvice a obsahují 5-12 semen.
Jablka jsou zdrojem draslíku, vitaminu C a dalších zdraví prospěšných látek. Jejich konzumace je vhodná například během nachlazení nebo při trávicích obtížích.
Herbář a blahodárné účinky:






Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Honeybush zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ALADIN - směs

HONEYBUSH SUPERSTAR
