

PU ERH S NÁDECHEM CITRÓNU
Temný a svěží, silný i jemný. Spojili jsme přirozenou zemitost čínského Pu Erhu s kyselkavými tóny evropských citronů. Vznikla kompozice atraktivní a chuťově mimořádně zajímavá. Nižší obsah teinu předurčuje tento citronový poklad k celodennímu popíjení. A možná vám pomůže proniknout do světa dodatečně fermentovaných čajů. Třeba si je nezamilujete na první ochutnání. Pokud se to ale po druhém podaří, získáte lásku na celý život.
Složení
Červený čaj Pu Erh 80%, Citrónová tráva, Citrónová kůra, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Sypaný čaj Pu Erh s nádechem citronu dává tmavě oranžový nálev. Voní zemitě, zároveň svěže citronově. Stejnou kombinaci můžete očekávat od jeho chuti – někdo v ní nachází podzimní les, jiný vlhkou hlínu. Přidejte si k tomu citrusovou čerstvost a velmi se tomuto ochucenému Pu Erhu přiblížíte. Ovšem skutečné ochutnání nic nenahradí.
Původ čaje
Proč jsme zvolili právě Pu Erh? Právě pro jeho atypickou chuť i vůni. Máme ho rádi také díky nižšímu obsahu teinu, který dovoluje vychutnávat si tento starodávný čínský čaj prakticky po celý den.
Výrobou nejlepších Pu Erhů, která se neobejde bez lístků skutečně starých keřů čajovníků čínských (Camellia sinensis), proslula zejména provincie Yunnan. Kopcovitá krajina na jihu Číny s průměrnou nadmořskou výškou 1980 metrů je s čajem spojována tisíce let. Nejen díky mimořádné péči o keře starých čajovníků, ale také pro specifické klima ovlivňované monzunovými dešti se v Yunnanu rodí čaj, který nemá na celém světě konkurenci.
Samotná výroba Pu Erhu je opředena tajemstvím. Tím, co z něj dělá čaj výjimečné chutě i zdravotních účinků, je dodatečná, pomalá fermentace. Lístky se po naškubání nechají zavadnout, pak jsou nahřáty, stáčeny a sušeny. Následně je potřeba znovu jim dodat vlhkost a nechat čaj kvasit. Protože se na Pu Erhy sbírají nejen pupeny, ale také starší velké listy obsahující bakterie a plísně, je kvašení zcela přirozené. Trvat může několik dní až měsíců. Jakmile je ukončeno, čaj se suší a prodává buď jako sypaný nebo tvarovaný do cihliček či koláčů.
Druhou důležitou ingrediencí čaje Pu Erh s nádechem citronu je citronová tráva (Cymbopogon citratus). Česky se jí říká voňatka citronová a jde o tropickou trávu, jejíž všechny části mají charakteristickou citronovou vůni. Používá se nejen k dochucení pokrmů, ale také v kosmetickém průmyslu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Pu - Erh zalijte vroucí vodou, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte




















Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj kulaté ø 40mm + podstavec
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ŠŤAVNATÁ GUAVA - ovocný čaj

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj
