

Taiwan Lung Ching - zelený čaj
Tento slavný zelený čaj vás potěší jemností, sladkou, květinově hedvábnou chutí a čistým aroma. Taiwan Lung Ching najdete také pod názvem Dračí studna. Je rozpoznatelný v prvním doušku a po právu patří mezi deset nejznámějších taiwanských čajů. Luhujte ho krátce - odvděčí se dlouhou, nádhernou dochutí.
Složení
Zelený čaj Taiwan Lung Ching 100%Nálev a chuť čaje
Taiwan Lung Ching dává nálev skvostné nefritové barvy, voní jemně a svěže. Jeho chuť je lehká, sladká, s florálními prvky a milou travnatostí. Celkově působ zaobleně. Můžete ho popíjet celodenně a připravit z něj až tři nálevy.
Původ čaje
Taiwan se věnuje produkci oolongů, černých, bílých a zelených čajů. Na jejich kvalitu, ale také výzkum a propagaci čajového průmyslu dohlíží vládou podporovaná Tea Research and Extension Station, a to už od roku 1903. Zmiňme ještě jeden letopočet – z roku 1717 pochází nejstarší záznam dokládající přítomnost čajovníku čínského (Camellia sinensis) na ostrově. Uvádí se, že keře byly přivezeny z čínského Fujianu a zasazeny v dnešním regionu Ruifang.
Dnes se čajové plantáže rozkládají v centrální, východní, jižní a severní oblasti země. Právě na severu leží San Xia, region, jehož jméno lze přeložit jako „trojúhelníkový příboj“. Odkazuje na fakt, že se na jeho území slévají řeky Dahan, Sanxia River a Horizontal River.
V současné době pěstují Taiwanci čaj na asi 20 tisících hektarech a ročně tak produkují kolem 20 tisíc tun čaje. Je dobré zmínit, že čajových zahrad pomalu ubývá, nicméně kvalita produkovaného čaje roste, a to tak, že se čím dál častěji prosazuje v mezinárodních soutěžích.
Čaj Lung Ching, tedy Dračí studna, provází legenda, která stojí za zmínku. Kdysi dávno, za velikého sucha, se prý farmáři modlili, aby přišel déšť. K jejich studni přistoupil mnich, pohlédl do ní a zjistil, že na dně sedí drak. Jakmile ho požádal o vláhu, nebe se zatáhlo a začalo pršet. Šťastní vesničané po drakovi pojmenovali to, co tolik milovali – zelený čaj.
Jak se Taiwan Lung Ching vlastně vyrábí? Ještě před příchodem jara vyrazí do čajových zahrad dělníci, aby naškubali pupeny a první lístky. Na několik hodin je rozloží a nechají zavadnout. Pak je praží na pánvích a současně stlačují, takže jim dají typický plochý tvar. Během tohoto procesu čaj také prohazují, opakovaně stlačují a prohřívají. Tak dlouho, dokud není čaj suchý, voňavý a smaragdově zelený.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zelený čaj

ZELENÝ ČAJ YIN XIANG
