

WILD FUJIAN CHUN MEE - zelený čaj
Jen se na něj podívejte. Jeho listy jsou svinuty do malých obloučků. Nepřipomínají vám obočí? Starým čínským čajovým mistrům ano. Proto mu dali jméno Chun Mee. Oblíbený zelený čaj byl původně vyráběn v provincii Jiangxi, ovšem i ten z Fujianu stojí za ochutnání. Je jasný, lehce štiplavě sladký a v závěru nádherně ovocný. Zelený čaj z nedotčené přírody hor jihovýchodní Číny si jistě najde cestu i do vašich konviček.
Složení
Zelený čaj China Chun Mee 100%Nálev a chuť čaje
Zelený čaj Wild Fujian Chun Mee dává jasný, světle žlutý nálev vonící příjemně bylinkově a trávově. Chuť je zpočátku svíravá a peprná, v závěru se projevují příjemné tóny tropického ovoce.
Původ čaje
Fujian je bez debat provincií s tisíciletou čajovou tradicí. Rozkládá se podél východního pobřeží Číny a charakterizuje ho teplé subtropické podnebí bohaté na srážky, bez výrazně studených zim. Území je
hornaté, jeho žluté a červené půdy, zejména na jihu provincie, se pro pěstování čajovníků čínských (Camellia sinesis) skvěle hodí. Fujian do světa vyváží jak kvalitní zelené, bílé a černé čaje, tak také Oolongy a takzvané čaje kvetoucí.
Čaj Wild Fujian Chun Mee pochází z čajových zahrad položených vysoko v kopcích. Obklopeny divokou přírodou „nasávají“ čajové lístky libé vůně květin a stromů. Čajomilci si je pak vychutnávají prostřednictvím svých nápojů. S tím samozřejmě souvisí, že pěstování, sklizeň i zpracování čajových lístků musí být prováděny za přísných pravidel. Čaj se například škube časně zrána, ještě než padne rosa. Ženy a dívky, které na plantáže s velkými bambusovými koši vyrážejí, nesmí používat žádné parfémy nebo kouřit, nemají dovoleno ani pojídání aromatických pokrmů.
Lístky se nechávají krátce zavadnout, pak jsou napařeny. Tím je zastavena přirozená fermentace. Následným krokem je ruční svinování čaje do drobných obloučků připomínáních obočí. Nakonec je potřeba čaj sušit, a to velmi jemně. Při nedosušení hrozí jeho rychlé zplesnivění, dlouhé sušení zase může vést ke spálení celé úrody.
Kouzlo tohoto zeleného čaje si můžete vychutnat při ceremoniální přípravě Gong Fu Cha. Každý jeho nálev vám přinese nové a nové zážitky. Nebojte se experimentovat s délkou louhování čajových lístků i teplotou vody, kterou je budete zalévat.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ZELENÝ YUNNAN OP - zelený čaj

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zelený čaj
