

YA BAO - zelený čaj
Raritní čaj vyžaduje raritní popis. Co třeba: Stovky let zdvíhal větve k horkému slunci, choulil se pod divokými lijáky, poslouchal písně nočního lesa a probouzel se do mlhavých rán. Pamatuje si, když přišel na svět prapraděd dnešního farmáře i když se jeho babička vdávala. Jednou za čas je něžnými prsty zbaven šťavnatých pupenů. Rychle a s radostí je nahradí novými. Starý čínský čajovník.
Složení
Zelený čaj YA BAO 100%Nálev a chuť čaje
Ya Bao je čaj, který si rozhodně zaslouží pozornost. Chutná sladce, při troše pozornosti v něm nacházíme nádech borovicového jehličí. Velmi osvěžující! Nálev je jasně světle žlutý, aroma bylinné a nasládlé.
Původ čaje
Čaj tvořený celými, světle šedými nebo mírně zelenými pupeny je zajímavý už od pohledu. A co teprve, když se pustíme na stopu jeho původu. Dojdeme k prastarým čajovníkovým stromům v provincii, která je pěstováním a výrobou těch nejkvalitnějších čajů proslavena po celém světě. Čínský Yunnan, kopcovitá krajina na jihu země, ukrývá čajové zahrady staré tisíce let. Nadmořská výška a vlhkost od Indického i Tichého oceánu poskytují unikátní odrůdě čajovníku čínského Ye Sheng ty nejlepší podmínky.
Sklízejí se celé, jemně ochmýřené čajové pupeny, a to během končící zimy nebo brzy zjara. Při škubání se musí dávat pozor, aby byla zachována možnost dalšího růstu čajovníku. Nikdy nemohou být sklizeny všechny pupeny najednou.
Některé zdroje tvrdí, že divoké čajovníky rostoucí v Yunnanu jsou až 1200 let staré. Přesto jejich lístky poskytují čaj jemný a svěží. Jeho chuť je přirovnávána k Pu Erhu a zároveň čaji bílému. Pupeny jsou zpracovávány mimořádně jemně – nedochází k žádnému mačkání, nahřívání nebo svinování. Tak, jak jsou sesbírány, suší je farmář na slunci. Uchovají si zajímavý vzhled, cenné látky a taky přirozenou chuť.
Bez zajímavosti není tip na přípravu alkoholového nálevu Ya Bao. Doporučuje se zvolit lehký gin a přidat k němu několik lžic tohoto čaje. Uzavřít na 1-2 dny v lahvi a poté si nejlépe s přáteli vychutnat vzniklý pozoruhodný nápoj.
Čaj Ya Bao se na trhu objevuje také jako Cha Bao, Cha Sun nebo Que Zhi.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Ya Bao zalijte vodou o teplotě 80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























30. 6.
26. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

SILVER NEEDLE - bílý čaj

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - zelený čaj
