

Zahradní symfonie s goji BIO - ovocný čaj
Máte rádi čaje výrazné, ovocné chuti, které vám zároveň dodají antioxidanty, vitaminy a minerální látky? Pokud ano, otestuje Zahradní symfonii s goji BIO! Pro jedinečnou směs jsme vybrali plody goji, kořen ženšenu a několik dalších ingrediencí v té nejvyšší kvalitě. Proto, abyste mohli popíjet čaj naprosto přírodní, úchvatně voňavý a fantasticky prospěšný.
Složení
Kousky jablka BIO, Květ ibišku BIO, Kousky mrkve BIO, Kousky červené řepy BIO, Přírodní aroma BIO, Goji BIO 1%, Květy chrpy BIO, Kořen ženšenu BIONálev a chuť čaje
Ovocný čaj Zahradní symfonie s goji BIO dává nálev sytě červené barvy. Jeho vůně je ovocná a svěží. Chuť charakterizuje kyselkavé goji a míně trpký ženšen, který ale dolaďují sladká jablka, mrkev a červená řepa.
Původ čaje
Plody kustovnice čínské není třeba dlouze představovat. Jedna ze superpotravin je v centru pozornosti vyznavačů zdravé výživy už pěkných pár let. Goji, jak se jí říká, využívali pro její přínosy už tradiční čínské, korejské a japonské celostní přístupy, a to přinejmenším od 3. století našeho letopočtu. Začátkem 21. století se goji „objevila“ v Evropě a Americe, čímž vzbudila mimořádný zájem a také šíření poněkud neuvěřitelných příběhů. Jeden z nich tvrdil, že Číňan jménem Li Qing Yuen pojídající právě goji se do žil 256 let. Že to nemůže být pravda, je zřejmé, nicméně pověst drobných červených bobulí to hezky vyšperkovalo. Co však můžeme opřít o vědecké závěry, je obsah cenných látek. Patří k nim vitamin C, vitamin A, mangan a silné antioxidanty.
Hlavním producentem goji je Čína, která ročně sklidí a zpracuje kolem 100 tisíc tun těchto plodů. Většina pochází z plantáží na severozápadě země, jež se rozkládají podél úrodných niv Žluté řeky, a to už přes 700 let. Pěstitelé, zpracovatelé a obchodníci se sdružují do organizací, které podporují komerční a exportní potenciál bobulí. V srpnu mimo jiné pořádají festival na počest sklizně goji.
Jak sklizeň vypadá? Když jsou plody kustovnice čínské zralé a měkké, je potřeba je setřást na velké podnosy tak, aby se co nejméně pomačkaly. Sušení probíhá buď na přímém slunci, nebo v sušárnách.
Druhou ingrediencí čaje je ženšen, cenný zdroj vitaminu C, vitaminů skupiny B, minerálních látek a také silic, fytosterolů a antioxidantů. Kořen ženšenu lidé využívají už od 4. století před naším letopočtem a stejně jako goji, nejoblíbenější je v Asii. V Číně ho například přidávají do polévek, pálenky nebo vína, je také vyhledávaným kořením. Kořen se sklízí z pětiletých rostlin, po očištění ho farmáři suší. Pro zachování všech cenných látek je potřeba chránit ženšen před vlhkem a světlem.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ovocný čaj zalijte vodou o teplotě 100 ̊C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj

PÍSEŇ KARIBIKU - ovocný čaj
