

ZÁZVOROVÝ - černý čaj
Jak je známo, zázvor bezvadně zahání chřipku a nachlazení, prohřívá celé tělo a pomáhá při redukci váhy. Takže jsme ho při míchání aromatizovaných černých čajů nemohli nechat bez povšimnutí. S cejlonskou klasikou vytváří krásnou kompozici chuti a vůně. Skvěle poslouží v zimě jako nápoj k povzbuzení i v létě pro osvěžení.
Složení
Černý čaj 87%, Zázvor 5%, Citrónová kůra, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Černý čaj se zázvorem má měděný nálev a silné aroma i chuť. Je v ní znát silný černý čaj z tradičního Cejlonu, který vyniká příjemnou svíravostí. Na jeho plnou, říznou a lehce citrusovou chuť navazuje štiplavý zázvor.
Připravte si tento čaj i jako ice tea, rozhodně vás nezklame!
Původ čaje
Cejlon (správně Šrí Lanka) se světovým producentem černého čaje stal vlastně trochu nechtěně. Původně se tento tropický ostrov v jihovýchodní Asii soustředil na pěstování kávovníků, pro které má ideální klimatické podmínky. V roce 1869 je ale napadla epidemie plísně a téměř všechny plantáže naprosto zničila. A tak se země díky Angličanovi Jamesi Tylorovi vydala cestou pěstování čajovníků. První rostlinky byly přivezeny z Assamu a podle všeho to byl krok správným směrem. Během patnácti let se čaj z Cejlonu stal vyhledávaný na celém světě. Dnes se Šrí Lanka dostává na čela tabulek největších producentů, ročně vyprodukuje více než 300 tisíc tun čaje. Čaj představuje dvě třetiny příjmů ze zahraničních obchodů, jeho sklizní, zpracováním a prodejem se zabývá 600 tisíc obyvatel země.
Čajové lístky jsou sbírány třikrát za rok, výroba černého čaje je rychlá. Když se čaj nechá zavadnout, přichází na řadu oxidace, rolování, lámání, sušení a drcení.
Přidaný zázvor jsme nakoupili u prověřeného dodavatele z EU. Čaj je dochucen několika kapkami přírodního aroma. Lépe si tak uchová přirozené chuťové vlastnosti. Přírodní aroma neobsahuje těžké kovy ani syntetické nosiče vůní, takže je zdravotně nezávadné. Díky tomu nezpůsobuje překyselení organismu, pálení žáhy nebo podráždění žaludku.
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























26. 2.
13. 5.
25. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MASALA CHAI - černý čaj

EARL GREY LEMON - černý čaj
