

ZIMNÍ PU ERH
Pu Erh je stálicí na nebi exkluzivních čajů. Přinášíme vám ho v kombinaci s kousky sladkých jablek a voňavou skořicí. Nepřebijí klasickou chuť Pu-Erhu, ale dodají k ní špetku příjemně teplých tónů léta a sluníčka. Přesně tolik, aby se z vašich zimních večerů staly chvíle relaxace a pohody. Ať už je trávíte s rodinou, kamarády nebo nejraději odpočíváte sólo.
Složení
Červený čaj PU ERH STD 85%, Skořice 10%, Jablko, Aroma přírodníChuť a aroma
Klasický Pu Erh z oblíbených plantáží v čínském Yunnanu jsme vyladili jablíčky a celou skořicí. Nálev našeho Zimního Pu Erhu je tmavý, hnědo červený, velmi syté barvy. Je z něj cítit přirozená zemitost, pro Pu Erhy typická, ale také lehké aroma přidaného ovoce a koření. V tomto složení jde o čaj chuťově příjemný, maximálně zachovávající mimořádné účinky na zdraví.
Původ a sklizeň
Pu Erh se pěstuje v horách jihozápadní Číny. Netypicky roste v poměrně vysokých nadmořských výškách. Jeho chuť a barvu určují dlouhá období sucha s vysokým slunečním svitem od listopadu do dubna a monzunové deště, které přicházejí v květnu a říjnu. Čaje se sklízejí ve třech etapách – poprvé v polovině dubna (lístky mají bílé chmýří), podruhé mezi červencem a srpnem (sklizeň se využívá k výrobě lisovaných čajů) a naposledy v září a říjnu (pro výrobu tabulkového čaje). Technologie výroby čajů Pu Erh není vůbec jednoduchá. Vychází ze zkušeností mnoha generací pěstitelů, kteří její tajemství dobře chrání. Jedním z důvodů je, že původně mohl být čaj pěstován a připravován pouze pro císařský dvůr, takže běžný smrtelník se s ním nesetkal. Základem celého procesu jsou mimořádně veliké, vysoce kvalitní zelené čajové lístky. Speciální jsou také v tom, že už při sběru obsahují ušlechtilé plísně. Lístky se nechají zavadnout, krátce se opraží a pak mísí a stáčejí. Následně se suší a ty nejexkluzivnější sorty se lisují do hnízd nebo cihel. U klasického Pu Erhu platí, že čím je starší, tím je chutnější.
Herbář a blahodárné účinky:




Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Pu Erh zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | 0 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
9. 3.
3. 2.
21. 10.
21. 10.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Sítko na čaj kulaté ø 40mm + podstavec

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SÍTKO

Filtr papírový L - do čajových konviček
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PU ERH std.

PU ERH SAMETOVÉ POLÍBENÍ
