BI HONG LOU - zelený čaj
Název slavného čínského čaje lze volně přeložit jako „zelené šnečí ulity jara“. Silné aroma čajových lístků odhalila údajně mladá (a samozřejmě velmi sličná) dívka. Podle legendy se jí vysypaly mezi ňadra. Tam se patřičně prohřály a vydaly omamnou květinovou vůni. Od té doby je Bi Hong Lou v Číně nesmírně populární a řadí se ke špičce zelených čajů. My víme proč!
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 2. 5. 2018 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 2. 5. 2018 | 65 Kč |
PPL private (ČR) | Dodáme do 2. 5. 2018 | 65 Kč |
Geis | Dodáme do 2. 5. 2018 | 65 Kč |
Zásilkovna | Dodáme do 2. 5. 2018 | 49 Kč |
DHL - SLOVENSKO | Dodáme do 2. 5. 2018 | 139 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 2. 5. 2018 | ZDARMA |
PPL Parcelshop | Dodáme do 2. 5. 2018 | 65 Kč |
Geis Point | Dodáme do 2. 5. 2018 | 65 Kč |






Složení
Zelený čaj Bi Hong Lou 100%Nálev a chuť čaje
Hned po otevření sáčku vás uhrane příjemná květinová vůně. Nálev tohoto špičkového zeleného čaje dává zlatavou barvu a chuť je skvostná. V prvním doušku najdete tóny sladu a stopu ovoce. Další svlažení rtů vám přinese dotek střední svíravosti, která dokáže osvěžit a povzbudit mysl. Na patře zůstává sladko a čisto.
Původ čaje
Na jeden kilogram tohoto výjimečného čaje je potřeba sesbírat a zpracovat až 15 tisíc čajovníkových lístků. Děje se tak v horské oblasti Dongting u jezera Tai. Původní jméno čaje je Xia Sha Ren Xiang, což znamená „děsivá vůně“. Poněkud nelichotivý název mu dali místní lidé, kteří byli skutečně překvapeni jeho silným, plným aroma. Jméno mu změnil až císař Kangxi, který v 38. roce své vlády navštívil jezero a čaj si okamžitě zamiloval. Dal mu jméno Bi Hong Lou, tedy „zelené šnečí ulity jara“.
Čaj se trhá pouze jednou za rok – časně zjara. Jeho zásoby musí vydržet až do další sklizně. Lístky jsou zelené s jemným stříbřitým potahem, který je nejvíce patrný na špičkách. O sklizeň se starají čínské ženy, které lístečky čajovníku čínského (Camellia sinensis) ručně trhají a dopravují ke zpracování. Během několika málo hodin je potřeba rostlinný materiál využít, proto musí být zaměstnanci plantáží velmi zruční, ale také jemní a zkušení. Lístky jsou ponechány zavadnutí, pak krátce, ale intenzivně napařeny a svinuty. Nejkvalitnější producenti je svinují stále ještě ručně. Následuje šetrné sušení, třídění a balení.
Bi Hong Lou se pěstuje také v provincii Zhejiang a Sichuan. Tamní čajovníky mají větší lístečky, jejich barva není jednotná (mohou obsahovat žluté listy) a chuť je více ořechová než ovocná.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na přípravu
- BI HONG LOU nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- BI HONG LOU zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- BI HONG LOU je možné nechat 3x louhovat.

























15. 7.
2. 6.
29. 5.
25. 2.
3. 2.
10. 11.
10. 4.
24. 3.
17. 3.
3. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

LUNG CHING - DRAČÍ STUDNA - zelený čaj

JASMÍNOVÝ - zelený čaj
