

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Rooibos
Rooibos je synonymem pro všestrannost. Kdo ho ochutná, vždy zvolá něco jako: úžasný, ohromný, báječný, milý, lahodný… A přitom se vyrábí z nenápadného jihoafrického keře, jeho chuť i účinky znali už pradávní Křováci a do Evropy se vozí víc než sto let. Že ho neznáte? Je nejvyšší čas vypravit se na… celý popis
Z magazínu o čaji
- Jak se narodil čaj a kdo ho pak ukradl
- 3 krát 3 důvody, proč čaj milují i sportovci
- Nechejte se unést. Na místa, kam jezdíme pro mimořádné čaje
- 2. Konvička plná zdraví. Uvařte si sypaný čaj!
- 3. Jak zatočit se stresem jednou provždy
-
Borůvka (1)
-
Broskev (1)
-
Bylinná (2)
-
Citrus (1)
-
Citrón (1)
-
Cupcake (1)
-
Grep (1)
-
Jablko (1)
-
Jahoda (2)
-
Jemná (2)
-
Jemně melodická (1)
-
Jemně pikantní (1)
-
Karamel (1)
-
Kardamom (1)
-
Kdoule (1)
-
Kokos (1)
-
Krém (1)
-
Limetka (1)
-
Malina (1)
-
Mandarinka (1)
-
Mango (1)
-
Med (1)
-
Medová (1)
-
Meruňka (1)
-
Nasládlá (2)
-
Oříšek (1)
-
Peprná (1)
-
Pomeranč (3)
-
Rakytník (2)
-
Skořice (3)
-
Sladká (2)
-
Sladký pomeranč (1)
-
Smetana (1)
-
Tropické ovoce (1)
-
Vanilka (3)
-
Višeň (1)
-
Zázvor (1)
-
Čokoláda (1)
-
Švestka (1)
-
(1)
-
Ananas (3)
-
Bezinky (1)
-
Borůvky (1)
-
Brusinky (1)
-
Chrpa polní (4)
-
Citrónová tráva (3)
-
Fenykl (1)
-
Goji (1)
-
Guava (1)
-
Honeybush (3)
-
Hřebíček (1)
-
Ibišek (2)
-
Jablka (8)
-
Jahodníkové listy (1)
-
Jahody (2)
-
Kiwi (1)
-
Květ slézu (2)
-
Maliny (2)
-
Mandle (2)
-
Mango (2)
-
Meduňka (1)
-
Meruňky (1)
-
Měsíček lékařský (4)
-
Ostružinikové listí (2)
-
Papája (1)
-
Pepř (2)
-
Pomeranč (4)
-
Pomerančová kůra (6)
-
Rakytník (3)
-
Rooibos (23)
-
Rozinky (2)
-
Sibiřský ženšen (1)
-
Skořice (6)
-
Sporýš (1)
-
Vanilka (2)
-
Višeň (2)
-
Zelený Rooibos (5)
-
Zázvor (2)
-
Švestky (1)
-
Šípek (1)
-
Šípková kůra (2)

ROOIBOS BLÁZNIVÁ JAHODA

ROOIBOS TROPICKÁ SAMBA

ROOIBOS

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA

ALADIN - směs

ZELENÝ ROOIBOS GOJI (KUSTOVNICE ČÍNSKÁ)

ROOIBOS LONG CUT PREMIUM

AJURVÉDSKÝ ROOIBOS HŘEJIVÁ ZIMA

ROOIBOS ZELENÝ

ROOIBOS ČERVENÁ VÁŠEŇ

ROOIBOS V SEDMÉM NEBI

ROOIBOS LIMETKA

ROOIBOS ADVENT

ZELENÝ ROOIBOS VANILKA-CITRÓNOVÁ TRÁVA

ROOIBOS OSVĚŽUJÍCÍ ZÁŽITEK BIO

ROOIBOS MANDARINKA SE ZÁZVOREM

ROOIBOS POMERANČOVÝ

ROOIBOS ŠEST KOŘENÍ

ROOIBOS RAKYTNÍKOVÝ KRÉM

ROOIBOS PŘÍRODNÍ POMERANČ

ROOIBOS ZIMNÍ ŠVESTKY

Rooibos Superior Long Cut BIO

ROOIBOS SWASILAND

Zářivý dotek - rooibos
Rooibos
Rooibos je synonymem pro všestrannost. Kdo ho ochutná, vždy zvolá něco jako: úžasný, ohromný, báječný, milý, lahodný… A přitom se vyrábí z nenápadného jihoafrického keře, jeho chuť i účinky znali už pradávní Křováci a do Evropy se vozí víc než sto let.
Že ho neznáte? Je nejvyšší čas vypravit se na cestu do žhavé Afriky, až ke Kapskému městu. Jedině tam totiž rostou čajovníkovce. Kdybyste si nohy uchodili, jinde na světě je nenajdete. Rooibos se z nízkých keřů připravuje zajímavým technologickým postupem. Výsledkem je čaj skutečně mimořádně příjemný, hladký, s plným a sladkým aroma.
Rooibos je přirozeně bezkofeinový. S oblibou se vaří malým dětem a školákům ke svačině, těhotné nebo kojící ženy si dopřávají jeho regeneračních účinků, osobám v produktivním věku přináší pohodu a relaxaci, starší lidé oceňují schopnost uvolnit a přivolat občerstvující spánek.
Skutečně zajímavý čaj doporučujeme pro horké letní dny i chladné večery. S kostkami ledu a ovocem osvěží, kouřící a s mlékem nebo medem zahřeje.
Stříhání, sekání, kvašení, sušení. Tak se rodí Rooibos
Keře čajovníkovce kapského (Aspalathus linearis) dorůstají asi metru a půl. Mají dlouhé větvičky a jehlicovité lístky. Milují požáry, které pravidelně hory Cederbergu postihují. Jejich hluboké kořeny se dostanou až k podzemním vodám a jejich semena zůstávají v půdě až šest let. Čekají na příhodné podmínky, teprve pak vyklíčí.
Rooibos je prostě interesantní po všech stránkách. Na trhu ho najdete i pod názvem Redbush tea. Celé větve v délce předloktí se stříhají dvakrát ročně. Na certifikovaných výrobních linkách jsou nasekány na zhruba půlcentimetrové kousky. Zelenou hmotu dělníci nahrnou na obrovské hromady a nechají přirozeně kvasit. Po 8-24 hodinách je Rooibos téměř hotov. Fermentací získal omamnou sladkou vůni a nádhernou mahagonovou barvu. Posledním krokem k finálnímu výrobku je sušení, a to přímo na africkém slunci.