

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Cejlonský čaj
Cejlon není Cejlonem, nýbrž Šrí Lankou. Stalo se tak roku 1972. Do té doby nesl ostrov i země v jihovýchodní Asii společný název Cejlon. Stát prošel dvojím přejmenováním, až zakotvil u dodnes platného Šrílanská demokratická socialistická republika. To ale Manuaka moc zajímat nemusí. Důležitější… celý popis
Z magazínu o čaji
- LEDOVÉ ČAJE: KTERÉ JSOU NEJLEPŠÍ A JAK JE PŘIPRAVIT
- 1. Jak rozeznat čaj od kvalitního čaje?
- 4. Proč dát přednost sypanému čaji před porcovaným
-
Aromatická (4)
-
Bergamot (3)
-
Broskev (1)
-
Brusinka (1)
-
Citrusová (2)
-
Citrón (3)
-
Intenzivní (1)
-
Jahoda (1)
-
Jemná (1)
-
Kaktus (1)
-
Koření (2)
-
Kyselkavá (1)
-
Lehce svíravá (1)
-
Mandarinka (1)
-
Mango (2)
-
Medová (1)
-
Mírně pikantní (3)
-
Nasládlá (5)
-
Ovoce (1)
-
Ovocná (2)
-
Pikantní (4)
-
Plná (2)
-
Pomeranč (1)
-
Pražené mandle (1)
-
Rum (1)
-
Růže (1)
-
Sladká (1)
-
Svěží (1)
-
Tropické ovoce (1)
-
Vanilka (1)
-
Višeň (1)
-
Zemitá (1)
-
Zázvor (1)
-
Ananas (3)
-
Bergamot (3)
-
Broskev (1)
-
Brusinky (1)
-
Chrpa polní (5)
-
Citronová kůra (3)
-
Citrónová tráva (1)
-
Ginkgo biloba (1)
-
Hřebíček (1)
-
Ibišek (1)
-
Jablka (1)
-
Jahody (1)
-
Jasmín (1)
-
Kardamom (1)
-
Květ slézu (1)
-
Mandarinka (1)
-
Mango (4)
-
Meruňky (1)
-
Oolong (1)
-
Papája (4)
-
Pomerančová kůra (3)
-
Růžový pepř (1)
-
Skořice (1)
-
Višeň (1)
-
Yerba Mate (1)
-
Zelený čaj (1)
-
Zázvor (2)
-
Černý rybíz (1)
-
Černý čaj (30)
-
Červená řepa (1)
-
Červený rybíz (2)

EARL GREY - černý čaj

CEYLON ORANGE PEKOE - černý čaj

EARL GREY - NEBESKÝ KVĚT - černý čaj

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj

EARL GREY LEMON - černý čaj

ENGLISH BREAKFAST - černý čaj

Pro získání energie - černý čaj

CEYLON UVA PEKOE - černý čaj

BRUSINKO KAKTUSOVÝ - černý čaj

ŠPANĚLSKÁ MANDARINKA - černý čaj

CEYLON FBOPF SP KOPPAAKANDA - černý čaj

VOŇAVÁ ZAHRADA - černý čaj

GREEN CEYLON HIGHLAND BIO - zelený čaj

VIŠNĚ V RUMU - černý čaj

CEYLON FOP CANDYMAN KANDY - černý čaj

MADAGASKAR - černý čaj

CEYLON OP1 BEZ KOFEINU - černý čaj

OKOUZLUJÍCÍ MANGO S BROSKVÍ - černý čaj

ENERGICKÉ MANGO - černý čaj

CEYLON OP HG LOVERS LEAP NUWARA ELIYA - černý čaj

CEYLON PEKOE RUHUNA - černý čaj

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - černý čaj

CEYLON DIMBULA OP I - černý čaj

CEYLON FBOPFEXSP NEW VITHANAKANDE - černý čaj
Cejlonský čaj
Cejlon není Cejlonem, nýbrž Šrí Lankou. Stalo se tak roku 1972. Do té doby nesl ostrov i země v jihovýchodní Asii společný název Cejlon. Stát prošel dvojím přejmenováním, až zakotvil u dodnes platného Šrílanská demokratická socialistická republika.
To ale Manuaka moc zajímat nemusí. Důležitější zpráva pro milovníka jakostních čajů bude, že tamní produkce se soustředí na čaje černé, ať už celolistové, zlomkové nebo prachové. Taky, že podle nadmořské výšky, ve které rostou, se odlišují chutí, obsahem teinu i aroma. V každém případě jde o nejlepší čaje na světě, řízné a silné. Ročně vyveze Cejlon 300 tisíc tun čaje, což je asi 90 procent z celé jeho produkce.
Hlavními pěstitelskými oblastmi Cejlonu jsou Dimbulla, Nuwara Eliya, Galle a Ratnapura. Pravý cejlonský čaj má v logu lva držícího meč. V příběhu popisujícím cestu čajovníků na ostrov hrají hlavní roli kávovníky, epidemie plísně a britští kolonizátoři. Děj si snadno domyslíte. Na jeho konci stojí čaj dodávaný na královský dvůr.