

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Korejský čaj
Korea zná čaj údajně ještě déle než sousední Japonsko. První historický záznam dokládá použití čajových lístků při obětním rituálu v roce 661. Čaje patřily k buddhistickým klášterům, a tak, když je chtěl ve 14. století vládce Koreje zničit, podařilo se mu zlikvidovat i kulturu pití čaje. Plantáže… celý popis

JOONGJAK PLUS BIO - zelený čaj

KOREA JEJU OP BIO - zelený čaj

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zelený čaj

KOREA JEJU JEONCHA GWARANG BIO - zelený čaj
Korejský čaj
Korea zná čaj údajně ještě déle než sousední Japonsko. První historický záznam dokládá použití čajových lístků při obětním rituálu v roce 661. Čaje patřily k buddhistickým klášterům, a tak, když je chtěl ve 14. století vládce Koreje zničit, podařilo se mu zlikvidovat i kulturu pití čaje. Plantáže zdivočely, jen místy byly čajovníky udržovány k přípravě ingredience pro šlehaný čaj. Systematické pěstování, výroba a také konzumace čaje se do země vrátily v 80. letech minulého století.
Politicky je Korea od roku 1945 rozdělena na dvě země – Severní a Jižní Koreu. Ale nechme novodobé pokusy o opětovné sjednocení a proklamace přátelských vztahů stranou. Když se na oblast na Korejském poloostrově a přilehlé pevnině ve východní Asii podíváme prostřednictvím čaje, budeme se radovat mnohem víc. V současné době rostou na tamních plantážích čajovníky japonského původu.
Výroba vybraných korejských čajů pravděpodobně kopíruje prastarou metodu Chung-cha, kdy se zavadlé listy ponořují na krátký čas do horké vody. Tím je zastavena přirozená oxidace enzymů. Zároveň je čaj připraven o tein, dobře rozpustný v teplé vodě. Druhý postup je spíše čínský. Jde o suché vypražování zeleně, korejsky Bucheo-cha nebo Pucho-cha. Korea produkuje především čaj zelený, v malém množství i černý nebo polofermentovaný.
Kdo do Koreje někdy osobně zavítal, musí potvrdit, že jde o oblast hornatou, zahrnující kromě pevniny také asi tři tisíce malých ostrůvků. Za návštěvu rozhodně stojí jak velké metropole s moderními mrakodrapy, tak buddhistické paláce, chrámové komplexy a nádherná příroda.