-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopí
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Japonský čaj
Japonsko, tvé druhé jméno je čaj. S trochou nadsázky snad můžeme říct, že ostrovní stát východní Asie si bez zelených lístečků čajovníku nedovede nikdo představit. Čajové obřady, čajové zahrady, čajoví mistři, čajové chýše… Čaj je pro Japonce symbolem směřování k jednoduchosti, pochopení… celý popis
Z magazínu o čaji
- Čajopis aneb voňavé cesty… po Japonsku
- Jak se narodil čaj a kdo ho pak ukradl
- Matcha - znovuobjevený zázrak
-
Brusinka, jahoda (1)
-
Citrón (1)
-
Heřmánek (1)
-
Heřmánek a ostružina (1)
-
Jahoda, vanilka (1)
-
Jasmín, višně (1)
-
Jemná, nasládlá (3)
-
Jemný citrus, mandle (1)
-
Jemný jasmín (1)
-
Jemně pikantní (1)
-
Karamel (1)
-
Kouřová (1)
-
Krémová jahoda (1)
-
Květová (2)
-
Květově nasládlá, travnatá (2)
-
Malinovo - lipová (1)
-
Maracuja, skořice (1)
-
Mekká, melodická (2)
-
Nasládlá (3)
-
Osvěžující (1)
-
Ořechy, pražená rýže (1)
-
Pikantní, sladká (1)
-
Pikantně sladká (1)
-
Pomeranč, mentol (1)
-
Pražená, nasládlá (1)
-
Příjemná, lehce nakyslá (1)
-
Přírodní (1)
-
Přírodní, jemná (1)
-
Rebarbora, jahoda (1)
-
Silná, bohatá (1)
-
Silná, nasládlá (1)
-
Sladká a jemná (2)
-
Sladká, jemná (2)
-
Svěží, nasládlá (1)
-
Svěží, umami (1)
-
Umami, delikátní (4)
-
Višeň (1)
-
Výrazně citrusová (1)
-
Zázvor (1)
-
Zázvor, citrón (1)
-
Ananas (3)
-
Brusinky (3)
-
Chrpa polní (1)
-
Citronová kůra (4)
-
Citrónová tráva (4)
-
Heřmánek (2)
-
Hloh (1)
-
Ibišek (1)
-
Jahody (3)
-
Jasmín (2)
-
Kukicha (1)
-
Květ lípy (1)
-
Lékořice (1)
-
Maliny (1)
-
Matcha (15)
-
Meduňka (1)
-
Měsíček lékařský (1)
-
Ostružiny (1)
-
Papája (1)
-
Pepř (1)
-
Rebarbora (1)
-
Růžový pepř (1)
-
Višeň (1)
-
Zelený čaj (36)
-
Zázvor (2)
-
Šípek (1)

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zelený čaj

COOL MATCHA JAHODA - VANILKA BIO - 30 g

JAPAN ORIGINAL CEREMONY PREMIUM MATCHA BIO - 30g

SENCHA BRUSINKO - JAHODOVÁ - zelený čaj

HAPPINESS TEA (ČAJ PRO PRIMA NÁLADU) - zelený čaj

JAPAN GYOKURO - zelený čaj

JAPAN SENCHA JEIDO WITH MATCHA - zelený čaj

BRUSINKOVO - KAKTUSOVÝ - zelený čaj

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

MAGICKÝ ZÁZVOR S CITRÓNEM - zelený čaj

SENCHA MAKATO - zelený čaj

JAPAN KUKICHA - zelený čaj

VANILKOVÁ JAHODA - zelený čaj

ŠŤASTNÝ BUDDHA - zelený čaj

MOTÝLÍ KŘÍDLA - zelený čaj

BRUSINKOVO - CITRÓNOVÝ - zelený čaj

JAPAN GEN MAI CHA - zelený čaj

SENCHA BEZ KOFEINU BIO - zelený čaj

JAPAN TAMARYOKUCHA - zelený čaj

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj

SENCHA CITRÓNOVÁ - zelený čaj

MALINA S LÍPOU - zelený čaj

ZELENÝ SKOKAN - zelený čaj
Japonský čaj
Japonsko, tvé druhé jméno je čaj. S trochou nadsázky snad můžeme říct, že ostrovní stát východní Asie si bez zelených lístečků čajovníku nedovede nikdo představit. Čajové obřady, čajové zahrady, čajoví mistři, čajové chýše… Čaj je pro Japonce symbolem směřování k jednoduchosti, pochopení zákonitostí přírody a spění k harmonii. Ačkoli ho do země z Číny propašoval v 8. století buddhistický mnich společně s technikou čajového obřadu, japonští umělci, samurajové, vzdělanci i vojevůdci a císaři mu dali zcela nový rozměr.
První čajová plantáž byla v Japonsku založena na úpatí hory Hieizan. Ta se vypíná mezi prefekturami Kjóto a Šiga. Současné čajové zahrady najdeme právě tímto směrem – jižně od Tokia, zejména v provinciích Shizuoka, Kyusu, Kyoto, Uji, Miyazaki nebo Fujiyama a Kagoshima. Podle způsobu zpracování se japonské čaje dělí na typ sencha, bancha, gyokuro, kukicha, genmaicha a speciální matcha. Podrobnosti jsme sepsali v článku Čajopis anebo voňavé cesty… po Japonsku.
S černým čajem se v Japonsku takřka nesetkáte. Vyráběli ho v malém množství do roku 1972, teď už se jeho produkce blíží k nule. Zato zeleného čaje se v zemi ročně vyrobí necelých 90 tisíc tun. Na export jsou však určena méně než 2 procenta. Čaj je totiž pro Japonce neodmyslitelnou součástí každého dne.
Proč stojí Japonsko za návštěvu? Kromě proslaveného čaje rozhodně doporučujeme zažít nádhernou přírodu s horami, vodopády a jeskyněmi. Svatyně zasazené do zelených kopců i tradiční asijské zahrady na jedné straně a nejrychlejší vlaky, nejvyšší mrakodrapy a nejextravagantnější móda na straně druhé. Takové je dnešní Japonsko.