+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manutea.cz

Proč zboží od nás?

  • Doprava zdarma od 1 000 Kč
  • Spokojených zákazníků
  • Dodání obvykle do 48 hodin

 

 

 

 

DTest


Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



Herbář a účinky mochyně peruánské

Třešeň Inků, zlatá bobule nebo angrešt Mysu Dobré naděje. I když to tak nevypadá, všechny tyto různorodé názvy patří plodům mochyně peruánské. Neboli oranžovým kuličkám physalisu, jak jej v posledních letech nacházíte v nabídce obchodů.

Přestože má údajně původ v jihoafrickém Mysu Dobré naděje, nejčastěji se s mochyní peruánskou setkáte v Jižní Americe. Přirozeně se vyskytuje hlavně v Kolumbii, Peru, Bolívii či Venezuele. Naleznete ji ale i v dalších částech světa včetně Evropy a Asie.

Její plody, oranžové kuličky připomínající cherry rajčátka, jsou zahaleny v jakoby papírovém plášti. Physalis si dlouhodobě udržuje punc vzácného ovoce. V gastronomii se jeho užití bohužel stále omezuje na pouhou dekoraci. A to i přes velmi příjemnou chuť kombinující ananas a jahody s lehkou kyselostí. Ze zralých plodů mochyně se však vyrábí výborné marmelády a kompoty či se konzumují sušené. Takto zpracované ovoce se skvěle hodí do čajových směsí nebo třeba do jogurtů a mléčných koktejlů.

Konzumace není omezená, jen pozor na nezralé plody, které mohou být toxické.

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »