

GRANÁTOVÉ JABLKO S NÁDECHEM JASMÍNU - směs
Tenhle čaj by se mohl stát národním nápojem Itálie, Mexika, Bulharska i Madagaskaru. Je totiž stejně barevný jako jejich vlajky: zeleno-bílo-červený. Může být ale klidně čajem vaší rodiny nebo kanceláře. Dokáže příjemně povzbudit, chutná jemně ovocně a nádherně voní. Díky vyladěnému poměru všech ingrediencí se stane vašim společníkem pro chvíle všední i sváteční.
Složení
Zelený čaj China Sencha, Aroma přírodní, Bílý čaj Pai Mu Tan, Semínka granátového jablka 1%, Meruňka kousky (meruňky, rýžová mouka)Nálev a chuť čaje
Zelený čaj Granátové jablko s vůní jasmínu vás zaujme krásnou vůní jasmínových květů a jemnou, jen mírně svíravou chutí. V té snadno rozlišíte nasládlost granátového jablka a meruněk doplněnou o svěžest zeleného čaje. Čaj dává nálev sytě žluté barvy.
Původ čaje
Stejně jako u jiných čajových směsí, také při míchání Granátového jablka s vůní jasmínu jsme si dali mimořádně záležet. Dbali jsme na nejvyšší kvalitu každé složky a jejich vyvážený poměr. Tak, aby byl váš chuťový zážitek dokonalý a konvička byla vždycky rychle prázdná.
Zásadní ingrediencí je zelená China Sencha, tradiční čaj proslavený na celém světě. Sencha, typická svými pečlivě zpracovanými plochými lístky, které připomínají zelené jehličky, se v Číně pěstuje ponejvíce v regionech Zhejiang, Yunnan nebo Fujian. Zpracování lístků čajovníků čínských (Cammelia sinensis) vychází z japonské receptury, proto je výsledkem čaj jemný, bez kouřového aroma, které bývá pro čínské čaje typické.
Nezastupitelnou roli v této čajové směsi hraje také Pai Mu Tan, bílý čaj, opět původem z čínských čajových zahrad. Je lehký, něžný, vhodný k celodennímu popíjení. Jeho historie je velmi dlouhá, ovšem za dob císařů ho nesměl ochutnat nikdo jiný než nejvýše postavení vládci země. Pai Mu Tan je totiž vyroben z nejmladších pupenů a pravidelných, celých listů. Dělníci je po naškubání nechali jen malou chvíli zavadnout a pak je dlouho, šetrně a při nízké teplotě sušili. Proto bílému čaji chybějí stopy svíravosti.
Proč jsme k zelenému a bílému čaji přidali semena granátového jablka a kousky meruněk je asi zřejmé. Aby byl ovocně sladký a chuťově atraktivní. A přírodní jasmínové aroma? To jsme zvolili pro naprosto famózní vůni, které podléhají miliony lidí na světě. Ostatně, jasmínové květy se k aromatizování čaji používají tisíce let. Zmíněná vůně totiž navozuje dobrou náladu, uklidňuje mysl a působí jako afrodisiakum.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























31. 3.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

DRAČÍ ČAJ - směs
