+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manutea.cz

Proč zboží od nás?

  • Doprava zdarma od 1 000 Kč
  • Spokojených zákazníků
  • Dodání obvykle do 48 hodin

 

 

 

 

DTest


Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



Herbář a účinky opuncie

Pichlavá hruška. Tak se říká plodu jednoho z nejznámějších jedlých kaktusů. U nás je známý také pod názvem nopál. A ano, právě z tohoto usušeného sukulentu pochází ona mouka na nopálový chleba.

Opuncie je jedlý kaktus, jehož původním domovem bylo Mexiko. Postupně se ale rozrostl po celé západní délce Jižní i Severní Ameriky a po osídlení tohoto kontinentu byla převezena i do zbytku světa. Dobře se jí daří v Evropě i Austrálii, k nalezení je také v Indii či některých částech Afriky. Přesto zůstávají hlavními producenty Mexiko, Bolívie a Brazílie.

Ostnatá stélka opuncie se zpracovává do vegetariánských pokrmů a salátů. Hlavním tahounem zájmu jsou ale velké, jasně červené plody. Ty se po oloupání mohou konzumovat čerstvé a svou strukturou připomínají fíky. Obsahují poměrně hodně semen, které jsou ale velmi tvrdé, což trochu kazí požitek. Velmi zajímavé jsou ovšem i listy opuncie. Ty se používají k ozdobě i dochucení jídel a v sušené podobě slouží k přípravě chutného nálevu. Vyhnout by se opuncii ale měly těhotné a kojící ženy, jinak si ji můžete dopřát dle libosti.

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »