

MATCHA SHIZUOKA JAPAN GREEN TEA BIO - 30g
Na ostrově Honšú, u pobřeží Tichého oceánu, leží prefektura, která produkuje plných čtyřicet procent japonského zeleného čaje. A umí taky Matchu. Vynikající Matchu! V čajových zahradách Shizuoky, ve stínu rohoží, vyraší každoročně jemné, šťavnaté a sytě zelené lístky. Delikátním procesem z nich farmáři vyrábí Matchu, která dobývá Evropu. Chutná umami.
Složení
Zelený čaj Matcha Japan Premium BIO 100%Nálev a chuť čaje
Tato organická japonská Matcha chutná trochu jinak, než některé její kolegyně. Pokud jste se dosud nesetkali s pátou chutí nazvanou umami, máte nyní příležitost. Speciální japonský pojem pro vnímání kyseliny glutamové a jejích solí (glutamátů) byl poprvé použit v roce 2000. Umami najdeme také v mase, rybách, zralých rajčatech nebo sýrech. Kromě této zvláštnosti charakterizuje chuť Matchi ze Shizuoky nasládlost, která v ústech přetrvává. Matcha má světle zelenou barvu, pokud je dobře našlehaná, vytváří nádhernou pěnu.
Původ čaje
Původ této organické Matchi musíme hledat v čajových zahradách japonské prefektury Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrově Honšú a čaj k ní patří údajně už od roku 1241, kdy jeho semínka přinesl čínský mnich. Mírné klima Shizuoky, kvalitní voda a blízkost velkých přístavů pomohly prefektuře stát se jedním z hlavních světových producentů zeleného čaje. Zahrady se obvykle rozprostírají na úpatí posvátné hory Fuji. Kromě čajovníků se v oblasti pěstují také například pomeranče, japonský křen (wasabi), jahody, skleníkové melouny a květiny.
Farmáři, kteří se specializují na produkci zeleného čaje Matcha, musí před sklizní čajovníky dobře zastínit. Několik týdnů pod rohožemi v nich totiž vyvolá vyšší produkci chlorofylu a aminokyselin, což jsou látky pro chuť, barvu i účinky Matchi naprosto nezbytné. Nejjemnější lístky se škubou ručně. Bez jakéhokoli svinování jsou usušeny a poté zbaveny žilek a dřevnatých částí. Tím vznikne takzvaná Tenča. Rozemletím na kamenných mlýncích se promění v jasně zelený prášek podobný pudru.
Matcha je prodávána vždy v originálních krabičkách s přesně stanovenou hmotností obsahu. To proto, aby se udržela co nejdéle čerstvá.
Opomenout nesmíme fakt, že Japan Matcha Shizuoka získala certifikát BIO. Čajovníky byly pěstovány v režimu organického zemědělství a ani při výrobě Matchi nedošlo ke kontaminaci průmyslovými zněčišťujícími látkami.
Ceremoniál Čanoju (Cha-no-yu), který k Matche neodmyslitelně patří, zahrnuje šlehání čajového pudru v horké vodě pomocí speciální bambusové metličky. Nápoj se necedí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Připravte si horkou vodu, která prošla varem a schladla na 75 °C
- Do misky nebo sklenice vsypejte půl čajové lžičky čaje Matcha a zalijte připravenou horkou vodou (cca 1dcl)
- Pomocí metličky na čaj nebo elektrického šlehače na mléko Matchu rozmíchejte a rozšlehejte
- Řídká našlehaná pěna po chvíli zhoustne

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

BAMBUSOVÁ LŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EARL GREY LEMON - černý čaj

MAGICKÝ ZÁZVOR S CITRÓNEM - zelený čaj
