+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

PAPÁJA LIST

Kód: 853

Znáte ji spíš z regálů s exotickým ovocem. Někdo si ji možná utrhl při toulkách po Střední Americe. Ale listy? Listy papáji jsou mezi bylinkáři poměrně velkou novinkou. Chutnají sladce, jemně, v závěru mírně nahořkle.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Indie
Chuť
Chuť:
Přírodní, Jemná

Složení

Papája list 100%

Nálev a chuť byliny

Nálev z listů papáji má tmavě žlutou barvu. Vůně je velmi nevýrazná, trochu připomíná čerstvě usušené seno. Chuť lze popsat jako jemnou, nasládlou, na konci nepatrně hořkou. 

Původ byliny

Plod papáji získal za dob Kryštofa Kolumba přezdívku ovoce andělů. Je ovšem pravdou, že dříve než španělští a portugalští mořeplavci, znali sladké ovoce vzhledem připomínající hrušku domorodí středoameričtí indiáni. V tomto případě ale o papáju se žlutou dužinou a tisícovkou peciček nejde. Neméně zajímavé jsou totiž z hlediska obsahu zdraví prospěšných látek také její listy.

Mohutné byliny připomínající vzhledem stromy dorůstají až 10 metrů. Pocházejí ze Střední Ameriky, pěstují se ale takřka všude v tropech. Papája obecná (Carica papaya) má dutou lodyhu (vypadá jako kmen), sladce vonící květy vyrůstají v úžlabí listů. Plodem papáji jsou bobule vážící 0,5-10 kilogramů.

Velké, až 75 centimetrů dlouhé, opadavé listy připomínají tvarem lidskou ruku. Vybrané světové kuchyně používají mladé listy podobně jako zeleninu – zapracováním do nejrůznějších pokrmů. Stejně jako nezralé plody, obsahují i mladé listy papáji mimořádně zdraví prospěšné látky.

Herbář a blahodárné účinky:

Papája
Papája

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení bylin

Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 8-10 minut Množství 2 čajové lžičky na 2 dl

Návod na přípravu

  1. Papaju listy zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 2 čajové lžičky na 2,5 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 2 lžičky navíc.
  3. Necháme 8 minut lůhovat.
  4. Scedíme, teplý nápoj popíjíme 2 x denně.
Chuť a tóny:
Intenzita
Trpkost
Množství teinu
Kvalita
Opakované zalití

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manutea.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Pitný režim: A jak je to s čajem? Pitný režim: A jak je to s čajem?
5. 6. 2020 2 minuty čtení
Hloh má velké srdce Hloh má velké srdce
18. 3. 2019 2 minuty čtení
Uvařte si tibetský čaj Uvařte si tibetský čaj
19. 6. 2016 2 minuty čtení
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »