

AJURVÉDSKÝ ČAJ BYLINKY PRO ŽENY
Dámy, berte každodenní malé boje s lehkostí! Děti jednou vyrostou, šéfová s vámi přestane soupeřit a manžel se určitě naučí uklízet ponožky. A jestli ne, pak to hoďte za hlavu. Alespoň pro chvíli, kdy si s hrnkem voňavého čaje sednete do milovaného ušáku a zavřete oči. Máte na to nárok. I kdyby kolem lítaly hromy blesky!
Složení
Kousky jablka, Pomerančová kůra 12%, Rooibos 11%, Kousky zázvoru, Skořice, Listy maliníku, Fenykl, Květy heřmánku, Kontryhel, Hřebíček, Třezalka tečkovaná, Kardamon, Aroma přírodní, Černý pepř, Jalovcové bobuleNálev a chuť čaje
Nálev je krásný a plný, má temně oranžovou barvu a vyvážené, svěží aroma. Po ochutnání velmi rychle identifikujeme pomeranče, skořici a jablka. Když se čaj rozleží, přijdou ke slovu heřmánek se zázvorem.
Stejně jako ostatní ajurvédské čaje, hodí se i Bylinky pro ženy k přípravě ice tea.
Původ čaje
Stanovit původ ingrediencí nelze jednou větou. Většinu jsme nakoupili od prověřeného dodavatele v EU (ačkoli ne všechny suroviny v Evropě rostou), pro Rooibos jsme se vypravili do jižní Afriky. Každopádně platí, že ať už jsou ovoce, bylinky a koření odkudkoli, jsou 100% přírodní, pocházejí z organického zemědělství a jejich pozitivní vliv na zdraví je maximální.
Skořice roste v Thajsku, Indonésii, Číně a Barmě, odkud pochází. Jde o kůru skořicovníku, až desetimetrového stromu.
Rooibos je „čaj nečaj“. Vyrábí se z lístků čajovníkovce, který se přirozeně vyskytuje pouze v horách jihoafrického Cederbergu, a to planě. Jehlicovité lístky i s větvičkami získávají díky fermentaci nádhernou mahagonovou barvu.
Zázvor pochází z jihovýchodní Asie. Jde o oddenky s výrazným aroma a pikantní chutí.
Kardamom je základním kořením Indie. Pěstuje se ale také na Srí Lance, v Guatemale a Tanzanii. K ochucování pokrmů nebo v lidovém léčitelství se používají tobolky s hnědočervenými semeny.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ajurvédský čaj zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























31. 10.
21. 3.
18. 2.
15. 1.
15. 1.
13. 11.
17. 9.
15. 6.
1. 3.
6. 2.
8. 9.
7. 10.
8. 12.
3. 12.
7. 11.
6. 11.
6. 11.
18. 9.
11. 9.
4. 9.
28. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Sítko kleště velké 65mm

Sítko na byliny kulaté ø 62mm

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

AJURVÉDSKÝ ČAJ VEČERNÍ HVĚZDA

AJURVÉDSKÁ SMĚS BYLIN K REGENERACI
