

BYLINNÁ SMĚS PRO KOJÍCÍ MATKY
Jsou chvíle, kdy potřebuje každá máma trochu péče a odpočinku. Zvlášť, když má na starosti čerstvě narozené miminko. Aby se maminkám ulevilo a děti byly spokojené, namíchali jsme jedinečnou bylinnou směs. Trojkombinace prověřené klasiky anýz – fenykl - kmín zajistí, že děti a rodiče se budou více usmívat. Taková je síla přírody.
Složení
Anýz, Fenykl, KmínNálev a chuť čaje
Velmi mile vonící a jemně chutnající. Tak by možná popsal Bylinnou směs pro kojící matky šťastný otec. Tento čaj je skutečně lahodný. Do chuti se promítá sladký prvek anýzu a fenyklu, ale také jejich jemná peprnost. Nálev je světle žlutý, aromatický.
Původ čaje
Všechny tři ingredience nakupujeme u prověřeného evropského dodavatele. Jistě ale stojí zato, připomenout si jejich skutečný původ.
Anýzem se označují plody bedrníku anýzu, jednoleté rostliny ze Středomoří a Asie. Dorůstá asi metru a půl, má větvené lodyhy a kvete bíle. Nejraději roste na slunných místech, voní celá rostlina. Bedrník anýz je v bylinkářství populární už od středověku, kdy údajně zaháněl mor. Dnes se pěstuje i u nás, ale častěji na něj narazíte ve Španělsku, Turecku, Indii, Mexiku. Kvete od června do srpna, plody se sbírají od srpna do září, nechávají se dozrát a suší se rozloženy v tenkých vrstvách. Anýz je velmi populárním kořením, na Balkáně ho přidávají do pečiva, používá se také v indické a čínské kuchyni.
Fenykl obecný je rostlina dvouletá, podobná kopru. Najít ho můžeme planý ve Středomoří, Asii, ale také u nás, na jižní Moravě. Bylina může být až dvoumetrová, má přímý, jemně rýhovaný stonek, kvete žlutě. Plody jsou světlejší, ale zhruba stejné velikosti jako kmín. Semena fenyklu se sbírají druhým rokem, 2-3krát, během druhé poloviny léta a brzy ráno. Suší se s celými trsy, poté se takzvaně zdrhnou. Také fenykl je populární bylinou už tisíce let. Používá se nejen k odvarům, ale také k výrobě pleťové vody, přípravků pro mytí vlasů, extrakty se přidávají do zubních past, mýdel a podobně. Při přípravě pokrmů užívá fenykl často provensálská kuchyně, přidává se i do cukrářských a pekařských výrobků a jeho aroma rozpoznáte v řadě likérů.
Kmín, snad naprosto běžné koření každé české domácnosti, se u nás dokonce pěstuje. Najít ho můžeme ale v celé střední a severní Evropě, na Sibiři a v Asii. Jde o vůbec nejstarší koření, bývalo považováno za ochránce před zlými kouzly. Rostlina s názvem kmín kořenný je dvouletá, někdy i mnoholetá, mívá do jednoho metru výšky, kvete bíle a plody se sklízejí koncem června až začátkem července. Suší se nejlépe na roštech.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















18. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
