

BYLINNÁ SMĚS PRO KOJÍCÍ MATKY
Jsou chvíle, kdy potřebuje každá máma trochu péče a odpočinku. Zvlášť, když má na starosti čerstvě narozené miminko. Aby se maminkám ulevilo a děti byly spokojené, namíchali jsme jedinečnou směs pro podporu tvorby mléka. Trojkombinace prověřené klasiky anýz – fenykl - kmín zajistí, že děti nebude bolet bříško a rodiče se budou více usmívat. Taková je síla přírody.
Složení
Anýz, Fenykl, KmínNálev a chuť čaje
Velmi mile vonící a jemně chutnající. Tak by možná popsal Bylinnou směs pro kojící matky šťastný otec. Tento čaj je skutečně lahodný. Do chuti se promítá sladký prvek anýzu a fenyklu, ale také jejich jemná peprnost. Nálev je světle žlutý, aromatický.
Původ čaje
Všechny tři ingredience nakupujeme u prověřeného evropského dodavatele. Jistě ale stojí zato, připomenout si jejich skutečný původ.
Anýzem se označují plody bedrníku anýzu, jednoleté rostliny ze Středomoří a Asie. Dorůstá asi metru a půl, má větvené lodyhy a kvete bíle. Nejraději roste na slunných místech, voní celá rostlina. Bedrník anýz je v bylinkářství populární už od středověku, kdy údajně zaháněl mor. Dnes se pěstuje i u nás, ale častěji na něj narazíte ve Španělsku, Turecku, Indii, Mexiku. Kvete od června do srpna, plody se sbírají od srpna do září, nechávají se dozrát a suší se rozloženy v tenkých vrstvách. Anýz je velmi populárním kořením, na Balkáně ho přidávají do pečiva, používá se také v indické a čínské kuchyni.
Fenykl obecný je rostlina dvouletá, podobná kopru. Najít ho můžeme planý ve Středomoří, Asii, ale také u nás, na jižní Moravě. Bylina může být až dvoumetrová, má přímý, jemně rýhovaný stonek, kvete žlutě. Plody jsou světlejší, ale zhruba stejné velikosti jako kmín. Semena fenyklu se sbírají druhým rokem, 2-3krát, během druhé poloviny léta a brzy ráno. Suší se s celými trsy, poté se takzvaně zdrhnou. Také fenykl je populární léčivkou už tisíce let. Používá se nejen k odvarům, ale také k výrobě pleťové vody, přípravků pro mytí vlasů, extrakty se přidávají do zubních past, mýdel a podobně. Při přípravě pokrmů užívá fenykl často provensálská kuchyně, přidává se i do cukrářských a pekařských výrobků a jeho aroma rozpoznáte v řadě likérů.
Kmín, snad naprosto běžné koření každé české domácnosti, se u nás dokonce pěstuje. Najít ho můžeme ale v celé střední a severní Evropě, na Sibiři a v Asii. Jde o vůbec nejstarší koření, bývalo považováno za ochránce před zlými kouzly. Rostlina s názvem kmín kořenný je dvouletá, někdy i mnoholetá, mívá do jednoho metru výšky, kvete bíle a plody se sklízejí koncem června až začátkem července. Suší se nejlépe na roštech.
Herbář a blahodárné účinky:






Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















18. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový L - do čajových konviček

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PERU ANDES GOLD zrnková káva

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj
