

CEYLON OP1 BEZ KOFEINU - černý čaj
Bezkofeinovou variantu tradičního černého čaje ze Srí Lanky můžete směle nabídnout školákům, kojícím maminkám i seniorům. Přinese žádanou porci vitaminů a antioxidantů, pomůže uklidnit žaludek a zažene virózu. Ceylon OP1 bez kofeinu má bohatou, mírně pikantní chuť a jen minimální svíravost.
Složení
Černý čaj Ceylon OP1 BEZ KOFEINU 100%Nálev a chuť čaje
Klasický cejlonský čaj vyniká silným aroma a tmavým nálevem. Chuť je popisována jako plná, harmonická, s mírně pikantním závěrem. Ceylon OP1 je typickým snídaňovým čajem. Pro tyto účely jej doporučujeme zjemnit trochou mléka.
Původ čaje
Ve slavné cejlonské provincii Dimbula se čajovníky čínské (Camellia sinensis) pěstují od roku 1870. Nahradily plantáže kávovníků, které zničila epidemie plísně. Pro Dimbulu jsou charakteristické jihozápadní monzunové deště a poměrně nízké teploty v období od ledna do března. Sklizeň čajových lístků je záležitostí žen a dívek, které je ručně škubou a vkládají do velkých, většinou bambusových, košů. Po zavadnutí jsou lístečky válcovány a krouceny. Nezbytným krokem v technologii výroby černého čaje je fermentace – přirozený chemický proces, při kterém dochází k oxidaci enzymů a změně vlastností čaje. Za přísné hlídání teploty, vlhkosti a délky oxidace zodpovídá manažer plantáže. Stejně svědomitě dohlíží na sušení čaje, při němž může dojít k přehřátí až spálení denní úrody.
Značka OP (Orange Pekoe) v názvu čaje vypovídá, že čaj se skládá pouze z listových pupenů a obsahuje velmi málo řapíků, zato je bohatý na drobné, dobře svinuté lístky. Čaj Ceylon OP1 je bezkofeinový, to znamená, že jeho lístky byly zbaveny stimulujícího kofeinu. Existuje řada možností, jak postupovat, nejšetrnější je ovšem použití oxidu uhličitého, který v podtlaku kofein rozpustí, aniž by jakkoli ovlivnil chuť nebo vůni čaje.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























2. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ROOIBOS

Japan Sencha bez kofeinu BIO - zelený čaj
