

CHINA FUJIAN ANXI TIE GUAN YIN ROASTED - OOLONG
Šest generací zkušeností, láska k řemeslu a tradici, rodinná pospolitost a upřednostnění kvality na úkor kvantity. To jsou hlavní pilíře, na kterých stojí výjimečnost oolongu China Fujian Anxi Tie Guan Yin - Roasted. Čaj, pojmenovaný podle buddhistické bohyně milosrdenství, patří mezi skutečné rarity a jeho jedinečnou a harmonickou chuť si snadno zamilujete.
Složení
China Fujian Anxi Tie Guan Yin - Roasted 100%Nálev a chuť čaje
Slámová barva je prostoupena záplavou zelenkavých jisker. Chuť je opravdu speciální, lehce zauzená. Převládá ovšem nasládlost s ovocnými tóny. Dokonalá harmonie s květinově zemitou vůní.
Původ čaje

Oblast Anxi na jihu čínské provincie Fujian je produkcí oolongů proslavená. Jedním z nejznámějších a nejoceňovanějších je právě Tie Guan Yin (někdy také psáno dohromady tieguanyin). Rodinná čajová zahrada, ze které pochází náš čaj, se na tento typ oolongu specializuje desítky let. Razí však zásadu, že méně je někdy více. Proto se rozhodli pro kultivary, které produkují nesmírně kvalitní lístky, ale pouze v omezeném množství.
Tie Guan Yin je mnohými považován za zlatý hřeb mezi oolongy. Legenda praví, že kdysi dávno kráčel jeden chudý rolník den co den kolem chrámu s železnou sochou bohyně milosrdenství jménem Guanyin. Smutně pozoroval, jak se ze svatostánku stává ruina. Protože ale neměl prostředky na opravu, rozhodl se, že alespoň dvakrát měsíčně svatyni zamete a provoní kadidlem. Po nějaké době se mu bohyně zjevila ve snu a poslala jej pro cenný poklad do blízké jeskyně, se kterým se poté měl rozdělit s ostatními. Druhý den tam rolník objevil výhonek rostliny. Brzy z něj vyrostl překrásný čajovníkový keř, ze kterého se vyráběl ten nejlepší čaj. Rolník oolong pojmenoval po své ochránkyni, tedy železná Guanyin, a podělil se o něj se svými sousedy. Společně opravili chrám a celému kraji od té doby přálo štěstí.
Tento mimořádný Tie Guan Yin začíná svou cestu, stejně jako ostatní oolongy, na slunci. Lístky díky paprskům přirozeně zavadnou a započnou oxidaci. Poté se stočí do drobných, nepravidelných ulit a následuje sušení. V případě tohoto čaje se ovšem celý proces zakončí ještě opékáním na černém uhlí. Díky tomu získá osobitou a jedinečnou chuť i vůni, ve které se prolínají tóny květů a karamelu s lehounkou, delikátní stopou po pražení.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Oolong zalijte vodou o teplotě 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

OOLONG TIE KUAN YIN, Železná bohyně milosrdenství

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
