+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manutea.cz

Proč zboží od nás?

  • Doprava zdarma od 1 000 Kč
  • Spokojených zákazníků
  • Dodání obvykle do 48 hodin


DTest

 

DTest


Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



Herbář a účinky Shiitake

Lékárnička matky přírody nám představila již celou řadu zástupců hub, které přináší blaho našemu organismu. Na shiitake, nepostradatelnou součást většiny asijských gastronomických specialit, se ale v tomto směru často zapomíná. Přitom nálev z prášku této delikatesy je pro naše zdraví opravdovým přínosem.

Posuďte sami, co vše umí:

  • podporuje kardiovaskulární systém,
  • zvyšuje obranyschopnost,
  • upravuje zažívání a chod střev,
  • zlepšuje kognitivní funkce,
  • usnadňuje redukci hmotnosti,
  • dodává energii,
  • doporučuje se jako doplněk při léčbě rakoviny a také jako součást rekonvalescence,
  • snižuje škodlivý typ cholesterolu,
  • prospívá pokožce a vlasům.

Shiitake neboli houževnatec jedlý je původem jihoasijská houba, která roste na stromech šii, ale také na kaštanech, moruších či například dubu. Zvýšená poptávka kulinářského průmyslu po této dobrotě vedla v Japonsku, Číně a na Taiwanu k jejímu cílenému pěstování. Přestože je ve své domovině známá pro své zdraví prospěšné schopnosti již po tisíciletí, západní svět ji donedávna považoval pouze za zdroj výtečné chuti.

To je ale pro shiitake (lat. Lentinula edodes) velkou křivdou, obsahuje totiž obrovské množství užitečných a důležitých látek, za které nám může být organismus vděčný. Kupříkladu je bohatým zdrojem vitamínu D, B2 a B6. Dále obsahuje lentinán a eritadenin, látky které stojí za zmírněním buněčného poškození a odbouráním cholesterolu.

V Japonsku bylo zpracováno mnoho výzkumů, které potvrdily také antibakteriální a antivirové schopnosti shiitake a zároveň její pozitivní působení při léčbě anémie, žaludečních vředů, cukrovky či překyselení. Není proto tak překvapující, že si tato houba jako doplněk stravy vydobývá konečně svou pozici i mimo Asii.

Sušená a následně rozemletá forma zpracování shiitake je nesmírně praktická. Z jemného prášku lze snadno připravit lahodný nálev, ve kterém se snoubí chuť hříbků s oříšky. Velmi často se prášek přidává i do čajů či kávy, aby se zvýšily jeho žádoucí vlastnosti. Rozhodně se doporučuje přidat shiitake do zeleninových smoothie a co se týče jídla, tam snad udělat chybu ani nelze.

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »