

JAPAN ORIGINAL CEREMONY PREMIUM MATCHA BIO - 30g
Ceremoniální kvalita, jedinečný zážitek, stoprocentní Japonsko! Podobné příměry u mnoha dalších čajů nenajdete. Originální a v omezeném množství dostupná Matcha vyráběná po staletí stejným způsobem teď může vnést mimořádné zážitky také do vašeho čajování. Na trhu ji najdete pod názvem Hikari, což znamená zář. Exkluzivní čaj svou zelenou barvou i jemnou chutí mezi ostatními skutečně září.
Složení
Zelený čaj Japan MATCHA 100%Nálev a chuť čaje
Japan Original Premium Matcha je vyrobena z nejjemnějších čajových lístků nejvyšší kvality. To se samozřejmě odráží v její unikátní chuti. Je jemná, mírně natrpklá a úžasně sladká. Po každém doušku se ústy rozline hebkost, která přetrvává. Nápoj má výraznou, světle zelenou barvu. Při správném vyšlehání utvoří hustou pěnu.
Původ čaje
Ačkoli je Matcha považována za typický japonský obřadní čaj, je pravdou, že jako první objevili popíjení nápoje z rozemletých čajových lístků Číňané. Zmínky o jeho používání se datují do 7. století. Do Japonska se Matcha dostala údajně ve 12. století. V Evropě je známa až od století 20.
Matcha se vyrábí stejně jako Gyokuro, tedy z lístků čajovníků čínských (Camellia sinensis) sbíraných velmi časně zjara. Ještě než dojde na sklizeň, jsou keře čajovníků zakryty na několik týdnů rohožemi. To proto, aby ve stínu produkovaly více chlorofylu a aminokyselin.
Nejjemnější lístky jsou škubány samozřejmě ručně, bez jakéhokoli svinování velmi pečlivě sušeny v páře a nakonec zbaveny žilek a stonků. Takto připravený materiál se jmenuje Tenča (Tencha). Po 800 let stejný rituál z něj udělá prášek jásavě zelené barvy. Tencha je namleta v kamenných mlýncích na velmi jemný pudr. Lístky na třicetigramové balení Matchi je potřeba mlít až 1 hodinu.
Japan Original Premium Matcha splňuje nejpřísnější normy na organický původ, proto může nést název BIO. Byla vyrobena v prefektuře Aichi ležící na ostrově Honšú. Oblast se rozkládá podél východního mořského pobřeží a je zřetelně rozdělena na část hornatou a nížinnou. Aichi je obdařena jak bohatou kulturou a krásami přírody, tak prosperujícím průmyslem. Turisté vyhledávají starodávné festivaly, svatyně i místa národního pokladu.
Pokud jde o pití Matchi, tradičně se k němu přistupuje v rámci ceremoniálu Čanoju (Cha-no-yu). Je potřebné vybavit se pro něj bambusovou metličkou Časen, širokou miskou Čawan a bambusovou lžičkou na nabírání prášku Čašaku. Ceremoniál má řadu zákonitostí a přesně daný postup. Jeho základem je šlehání Matchi v teplé vodě pomalými krouživými pohyby, které se postupně mění ve velmi rychlé kmitání Časenu až do té doby, kdy se vytvoří pěna.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Připravte si horkou vodu, která prošla varem a schladla na 75 °C
- Do misky nebo sklenice vsypejte půl čajové lžičky čaje Matcha a zalijte připravenou horkou vodou (cca 1dcl)
- Pomocí metličky na čaj nebo elektrického šlehače na mléko Matchu rozmíchejte a rozšlehejte
- Řídká našlehaná pěna po chvíli zhoustne.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

BAMBUSOVÁ LŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAHODOVÝ KRÉM - ovocný čaj

JEMNÁ MALINA - ovocný čaj
