

Kandované mandle - ovocný čaj
Kdo by odolal? Sladké mandle s kousky jablek, zasypané skořicí jsou tak lákavé. Mlsejte podle libosti – ovocný čaj Kandované mandle vám žádné deko nepřidá. Právě naopak, zažene chuť vyjíst zásoby cukrovinek, co na tajném místě schováváte před dětmi. Šálek příjemně voňavého, hřejivého čaje je tou nejlepší volbou pro večery u knížky nebo dobrého filmu.
Složení
Pražené kousky jablka, Mandlové vločky 4%, Červená řepa, Kousky ceylonské skořice, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Ovocný čaj Kandované mandle dává nálev světle červené barvy. Voní po pražených mandličkách a skořici, v chuti objevíte kulatou sladkost, šťavnatou svěžest a lehkou peprnost. Tento ovocný čaj můžete bez obav popíjet během celého dne, krásně prohřívá a uklidňuje.
Původ čaje
Stačí čtyři ingredience, kapka přírodního aroma, a výborný čaj je na světě! Všechny suroviny, které směs Kandované mandle obsahuje, pocházejí od prověřených evropských dodavatelů. Pravidelné kontroly kvality jejich produktů, stejně jako audity skladování a dopravy, jsou zárukou nejvyšší jakosti a maximální péče. Pokud jde o zmíněné přírodní aroma, vsadili jsme na špičkový výrobek z látek přírodního původu. Proč jsme ho do směsi přidali, když sama o sobě tak báječně chutná a voní? Protože díky přírodnímu aroma si svou chuť i vůni uchová mnohem déle. Tak dlouho, než se podíváte na dno sáčku a objednáte další Kandované mandle. Přírodní aroma nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné zdravotní potíže, ve směsi je ho navíc opravdu jen velmi malé množství.
Jsou mandle ořechy, nebo nejsou? V obchodech je běžně najdeme tam, co lískové nebo vlašské ořechy. Mandle přitom z botanického hlediska k ořechům nepatří. Jde o jádra pecek mandloně obecné (Prunus dulcis), subtropického stromu příbuzného třeba broskvoním. Jde o rostlinu vyskytující se jako keř nebo strom, obvykle dorůstající do výšky 5 metrů, která kvete nádhernými, velkými bělorůžovými květy. Plodem mandloně jsou zelené chlupaté peckovice. Každý plod obsahuje dírkovanou pecku se semenem – mandlí. Největší poptávka je po mandlích jistě kolem Vánoc, kdy je používáme při přípravě nejrůznějšího cukroví. Vyrábí se z nich také marcipán či populární likér amaretto. Mandle obsahují, kromě amygdalinu, který je ve vyšších dávkách jedovatý, vitamin B, vitamin B2 a vitamin E, jsou také bohaté na vápník, železo, draslík a kyselinu listovou.
Druhou významnou složkou čajové směsi Kandované mandle je skořice. Jde o kůru skořicovníku cejlonského (Cinnamomum verum), stálezeleného stromu dorůstajícího až do 10 metrů. Původní stanoviště má na Srí Lance, nicméně dnes skořicovníky rostou také v Indii nebo na Jávě. Kůra sloupnutá z mladých větviček skořicovníku patří k nejpopulárnějšímu (a zřejmě i nejstaršímu) koření na světě. Nejen, že skvěle chutná, zároveň je zdrojem vitaminu A, draslíku, vápníku a řady silných antioxidantů.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ovocný čaj zalijte vodou o teplotě 100 ̊C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

INDIÁNSKÉ ZLATO - ovocný čaj

OSVĚŽUJÍCÍ BROSKEV - ovocný čaj
