

Mandlové Vánoce - ovocný čaj
Jestli jste hledali čaj, který by oslovil nejen milovníky Vánoc, ale také gurmány s vysokými nároky na kvalitu a chuť, vaše hledání právě skončilo. Představujeme vám Mandlové Vánoce. Ponořte se do bohaté vůně, potěšte se báječnou chutí. Sladké mandličky, hřejivá skořice a lehká citrusová svěžest se stanou půvabnými společníky vašich svátečních okamžiků.
Složení
Kousky jablka, Meduňka, Skořice, Ibišek, Pomerančová kůra, Plátky mandlí, Rozinky, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Ovocný čaj Mandlové Vánoce dává po zalití horkou vodou nálev krásné, tmavě růžové barvy. Aroma je sladké, lehké, mírně citrusové. Chuť lze popsat jako mandlovou až marcipánovou, se špetkou svěžích jablek a pomerančů.
Původ čaje
Protože nejvýraznější chutí tohoto ovocného čaje je skutečně chuť mandlí, věnujme následující řádky právě jim.
Mandle je jádro pecky plodu stromu, který se jmenuje mandloň obecná (Prunus dulcis). Pochází z teplých a chráněných oblastí USA, zejména z Kalifornie, kde se sklízí naprostá většina současné celosvětové produkce. Původní domovinou mandloní mohou být Střední Asie, Persie, Čína, Malá Asie nebo severní Afrika. Mandloň je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi.
Mandle obsahují amygdalin, který může být toxický, ovšem ve vyšlechtěných sladkých mandlích je jeho koncentrace poměrně nízká. Mandle jsou bohaté na bílkoviny, sacharidy, minerály a vitaminy, konzumují se samostatně nebo v pokrmech. Také se z nich vyrábí mandlové mléko či mandlový olej využívané v kosmetickém průmyslu.
K mimořádně populárním pochutinám, které lze z mandlí připravit, patří marcipán – sladká masa vyrobená z mletých mandlí a cukru. Je známa svou hladkou texturou a lahodnou chutí, často slouží k výrobě cukrářských dekorací, cukroví a náplní do čokoládových bonbonů či pralinek.
Marcipán má bohatou historii sahající až do středověku. Zpočátku byl vyráběn v Persii, později se jeho produkce rozšířila do Evropy, zejména do Itálie a Španělska, a to díky středověkým obchodníkům. Právě ve středověké Evropě ho lidé považovali za luxusní pochoutku. Dodnes je marcipán oblíbený po celém světě. Spojujeme si ho s různými kulturními a sezonními oslavami, jako jsou například Vánoce a Velikonoce.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ovocný čaj zalijte vodou o teplotě 100 ̊C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VÁNOČNÍ KOLÁČ - ovocný čaj

BETLÉMSKÁ HVĚZDA - ovocný čaj
