

MASALA CHAI - černý čaj
Indický čaj pro zahřátí oceníte při vyhlížení jara nebo za dlouhých podzimních odpolední. Jeho speciální složení dokáže rozproudit krev, prohřát celé tělo, povzbudit imunitu a zahnat bakterie a viry. Je plný voňavého koření, díky kterému má velmi netuctovou vůni a ještě originálnější chuť. Pravý Masala Chai můžete podle ájúrvédského receptu ochutit mlékem, medem nebo třtinovým cukrem.
Složení
Černý čaj 56%, Kardamonový prášek 10%, Citrónová tráva 10%, Cassie 9%, Zázvor, Badyán, Hřebíček, Jádra růžového pepře, Skořice, Muškátový oříšekNálev a chuť čaje
Typický tmavě oranžový nálev, silná chuť a bohaté aroma. Takový je Masala Chai. Jeho základem je jakostní assamský černý čaj doplněný šesti druhy koření a citronovou trávou. Chutná mimořádně zajímavě a má vynikající zdravotní účinky. Poznáte v něm zejména anýz, štiplavý zázvor, nasládlou skořici a osvěžující citrusy.
Původ čaje
Indický černý čaj se vyrábí z lístků keře čajovníku čínského, druh Assamica. Rostou v údolí řeky Brahmaputry, kde je dostatečně teplé a vlhké klima. Listy jsou oproti jiným čajovým odrůdám poměrně velké, mají tmavě zelenou barvu a příjemně nasládlou chuť. Sklízejí se od března a jejich zpracování je věnována maximální pozornost. Pro fermentaci se nedrtí, pouze jsou rozloženy a v celku ponechány přirozenému chemickému procesu oxidace enzymů. Tím se zvýrazní jejich barva a chuť. Fermentace se zastavuje zvýšenou teplotou, takže dalším krokem je sušení čajových lístků horkým vzduchem. Následuje třídění, odběr vzorků k testování a balení.
Koření, které najdete v Masala Chai, jsme koupili u našich certifikovaných partnerů v EU. Stejně tak citronová tráva pochází z organického zemědělství a neobsahuje tedy těžké kovy ani jiné zdraví škodlivé látky.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























12. 1.
11. 8.
11. 7.
17. 4.
18. 2.
15. 1.
19. 11.
9. 11.
13. 2.
14. 6.
6. 5.
27. 1.
9. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EARL GREY - černý čaj

EARL GREY - NEBESKÝ KVĚT - černý čaj

ROYAL EARL GREY - černý čaj
Prohlíželi jste
