

MASALA CHAI - černý čaj
Indický čaj pro zahřátí oceníte při vyhlížení jara nebo za dlouhých podzimních odpolední. Jeho speciální složení dokáže rozproudit krev, prohřát celé tělo, povzbudit imunitu a zahnat bakterie a viry. Je plný voňavého koření, díky kterému má velmi netuctovou vůni a ještě originálnější chuť. Pravý Masala Chai můžete podle ájúrvédského receptu ochutit mlékem, medem nebo třtinovým cukrem.
Složení
Černý čaj 56%, Kardamonový prášek 10%, Citrónová tráva 10%, Cassie 9%, Zázvor, Badyán, Hřebíček, Jádra růžového pepře, Skořice, Muškátový oříšekNálev a chuť čaje
Typický tmavě oranžový nálev, silná chuť a bohaté aroma. Takový je Masala Chai. Jeho základem je jakostní assamský černý čaj doplněný šesti druhy koření a citronovou trávou. Chutná mimořádně zajímavě a má vynikající zdravotní účinky. Poznáte v něm zejména anýz, štiplavý zázvor, nasládlou skořici a osvěžující citrusy.
Původ čaje
Indický černý čaj se vyrábí z lístků keře čajovníku čínského, druh Assamica. Rostou v údolí řeky Brahmaputry, kde je dostatečně teplé a vlhké klima. Listy jsou oproti jiným čajovým odrůdám poměrně velké, mají tmavě zelenou barvu a příjemně nasládlou chuť. Sklízejí se od března a jejich zpracování je věnována maximální pozornost. Pro fermentaci se nedrtí, pouze jsou rozloženy a v celku ponechány přirozenému chemickému procesu oxidace enzymů. Tím se zvýrazní jejich barva a chuť. Fermentace se zastavuje zvýšenou teplotou, takže dalším krokem je sušení čajových lístků horkým vzduchem. Následuje třídění, odběr vzorků k testování a balení.
Koření, které najdete v Masala Chai, jsme koupili u našich certifikovaných partnerů v EU. Stejně tak citronová tráva pochází z organického zemědělství a neobsahuje tedy těžké kovy ani jiné zdraví škodlivé látky.
Herbář a blahodárné účinky:








Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























18. 2.
15. 1.
19. 11.
9. 11.
13. 2.
14. 6.
6. 5.
27. 1.
9. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

DRAČÍ ČAJ - směs
