

OOLONG FORMOSA FANCY
Jeden z nejdražších a nejvzácnějších čajů v celé své kráse! Když v roce 1590 objevili nádherný ostrov Taiwan námořníci, zvolali: Formosa! Devadesát mil od pobřeží Číny spatřili zelenou oázu zahalenou do mlhy. Nadšení z té nádhery sdílí prostřednictvím unikátních čajů lidé na celém světě. Taiwanské Oolongy jsou zkrátka Formosa.
Složení
FORMOSA OOLONG FANCY 100%Nálev a chuť čaje
Prvotřídní kvalita čaje Oolong je zárukou skvostného chuťového zážitku. Objevíte v něm neuvěřitelnou nasládlost, silně muškátové tóny a lehký oříškový až pikantní podtext. Tento nápadný a provokativní čaj je ideální pro přípravu více nálevů. Jejich zlatá barva a průzračnost vám učaruje.
Polofermentované čaje se dobře hodí i k přípravě ice tea. Jsou osvěžující samy o sobě, s kostkami ledu se jejich účinky ještě znásobí.
Původ čaje
Označení slovem Formosa signalizuje, že jde o vysoce kvalitní čaj „z nádherného ostrova“. Polofermentovaný taiwanský Oolong skutečně patří ke špičce ve své kategorii. Do země byly čajovníky čínské (Camellia sinensis) přivezeny z Číny. Nejstarší čajové plantáže na Taiwanu pocházejí z 19. století. Dnes je ostrov sedmým největším výrobcem čaje na světě s produkcí 20 tisíc tun ročně. Jeho velkou specialitou je právě polofermentovaný nebo také modrozelený čaj Oolong.
Pro region Nantou, který se rozkládá v kopcovité krajině, je typické pěstování dvou unikátních Oolongů – Fancy a Finest. Oba jsou dílem mnohaletého křížení čajovníkových keřů, které po tři generace trpělivě prováděli tamní farmáři. Výsledkem jsou skutečné lahůdky. My vám přivážíme Fancy se širším spektrem chutí, poměrně vysokou ořechovostí a lahodnou nasládlostí. Tento velmi lehký čaj můžete popíjet kdykoli během dne.
Čajové lístky pro výrobu Formosa Oolong Fancy se sklízejí až šestkrát ročně. Zpracovat se musí okamžitě po naškubání. Po převozu na farmu se nechávají zavadnout ve velké místnosti s teplotou 25-28 °C. Lístky tak uvolní jisté množství vody a změní se jejich vůně. Po zavadnutí jsou strojově natřásány, čímž se poruší jejich buněčné struktury a zahájí fermentační procesy. Zpravidla trvají 3 hodiny a v okamžiku, kdy je dosaženo kýženého stupně fermentace, jsou vysokou teplotou zničeny enzymy, které ji umožňují - taiwanské Oolongy se nahřejí na velkých pánvích. Čaj je následně rolován, sušen a tvarován.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 80-90 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























21. 1.
6. 11.
18. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAHODOVÝ KRÉM - ovocný čaj

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj
