

PU ERH MINI TOU CHA - stáří 15 let
Čtyřgramový mazlík je mezi čaji skutečným unikátem. Trvalo celých patnáct let, než vyzrál a zařadil se k nejlepším čajům na světě. Pu Erh Mini Tou Cha je správnou volbou pro čajové nadšence a milovníky hlubokých chutí a jemných nálevů. Kdo se napije, nesetká se s žádnou trpkostí. V ústech se mu rozline mírně sladké a mimořádně bohaté teplo.
Složení
Červený čaj Pu Erh Mini Tou Cha 100%Detailní popis produktu:
Temně rudý nálev a velmi příjemná chuť bez svíravosti – takový je Pu Erh Mini Tou Cha. Pokud si ho připravíte, bude váš šálek po okraj naplněný sladkou lahodou s jen velmi skrytou zemitostí. Svíravost zcela chybí. Čaj je vyrovnaný, hladký, skvostně lahodný.
Původ čaje
Pu Erh Mini Tou Cha pochází z velkých nadmořských výšek čínského pohoří Wu Liang. To leží v provincii Yunnan proslavené čajovými plantážemi nejvyšší kvality. Místní zahrady jsou na světě
nejvýše položené, v nichž rostou čajovníky pro výrobu Pu Erhu. V nadmořské výšce 2400 metrů rostou jen zdravé a velmi staré keře. Uvádí se, že dosahují věku až 200 let. Plantáže jsou na odlehlých, těžko přístupných místech. Nedostatek silnic a značná vzdálenost od průmyslového znečištění jsou zárukou jak individuálního přístupu ke sklizni, tak čistoty a nepřítomnosti zdraví škodlivých látek.
Sklizeň čajových lístků probíhá v Yunnanu třikrát za rok. Poprvé v polovině dubna (sklízený čaj je nazýván (Čchun-ťien), podruhé na přelomu července a srpna (Er-šuej k výrobě lisovaných čajů), potřetí v září a říjnu (Ku-chua k výrobě tabulkového čaje). Natrhané lístky se nechají zavadnout a zahřívají se na pánvi. Tím dojde k tzv. „zabití zelené“, tedy přerušení enzymatických procesů. Čaj ztratí travnatou příchuť a stává se jemným. Následuje většinou ruční rolování a sušení na slunci. Tím je hotový Mao Čcha – sypaný čaj, který je výchozí surovinou pro výrobu lisovaného Pu Erhu. Napařením, lisováním a sušením (při velmi nízké teplotě, aby byla zachována kompaktnost čaje) se z něj stává tradiční Pu Erh, k jehož kvalitě přispívá různě dlouhá doba zrání.
Stejně různé jsou i typy Pu Erhů – liší se podle úrovně fermentace, čajových lístků a formě lisování. Koláčky se nazývají Bing Cha (Chi Ping), hnízda Tuo Cha, cihly Zhuan Cha. Někdy se pěchují do bambusových tyčí, mandarinkových celých slupek a podobně. Každopádně je to čaj zrající, který mění své chuťové vlastnosti v závislosti na době uskladnění. V Číně pro ně existují mnohem lepší podmínky než v Evropě. Relativní vlhkost je v Yunnanu kolem 90 procent, u nás asi 50. Proto dlouhé ukládání v evropských podmínkách čaji spíše škodí, než prospívá – způsobuje vysychání. Na trhu jsou běžně k dostání čaje několik let staré, více než dvacetileté už patří k velmi drahým raritám.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Pu Erh Mini Tou Cha spařte vařicí vodou (voda by měla vařit po dobu 1 minuty).
- Luhujte několik vteřin, vodu vylijte a zalijte druhý nálev. Na něj luhujte čaj 3-5 minut, poté sceďte.
- Pu Erh Mini Tou Cha můžete luhovat 5krát.

























13. 5.
3. 11.
9. 1.
22. 2.
22. 2.
8. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PU ERH std.

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
