

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
Co je malé, to je milé. V případě tohoto pu-erhu je však zapotřebí dodat, že také výtečné a tělu i mysli prospívající. Praktická mini varianta je tak akorát do konvičky, bez nutnosti složitého odvažování a lámání pověstných čajových disků. Ochutnejte poklad z Yunnanu, který Vás hravě přesvědčí, že stárnutí může být někdy více než žádoucí.
Složení
Červený čaj Pu Erh 100%Nálev a chuť čaje
Nálev má sytě mahagonový odstín. V bohaté chuti se snoubí zemitost s nasládlostí a plnost s jemností bez hořkého a těžkého zakončení.
Původ čaje
Čínská provincie Yunnan je nejnavštěvovanějším cílem domácích i zahraničních turistů. Tibetská náhorní plošina a chráněná oblast Tří paralelních řek, v čele s Mekongem, jsou velkými lákadly pro mnohé z nich. Pro milovníky čaje je však Yunnan především domovem pu-erhu. Tradice jeho výroby zde sahá až do 9. století a místní producenti jsou právem hrdí na své umění, které se předává z generace na generaci.
Pu-erh je jediný čaj, který lze označit jako fermentovaný. Současně je často přirovnáván k vínu, protože i jemu zrání prostě svědčí a prospívá. Ačkoli bylo učiněno mnoho pokusů o zmapování celého procesu, místní mistři čaje si svá tajemství pečlivě chrání, a proto není divu, že se postupy v mnoha ohledech liší od plantáže k plantáži.
Obecný základ je však vždy stejný. Čajové listy se sklízí a následně se shromažďují do menších hromad, které se zvlhčují a průběžně míchají. V důsledku toho se uprostřed hromad vytváří vyšší teplota, která napomáhá fermentaci, stejně jako tomu bývá u kompostu. Celý proces musí být pod přísným dohledem, aby byl během fermentace přesně dodržován podíl zdraví neškodných bakterií, plísní, kvasnic a dalších představitelů mikroflóry.
Tuto urychlenou techniku fermentace začali producenti využívat od roku 1975, přičemž výsledný pu-erh již nemusí dále zrát. Přesto je odpočinek stále žádoucí, protože harmonizuje chuť i vůni. Dokonalým příkladem je právě tento pu-erh mini beeng cha, který si po lisování a balení odpočíval ještě celé tři roky.
Pu-erh může mít několik podob, od sypaného po lisované formy. Beeng cha odkazuje na typický tvar koláče, který má obvykle kolem 350 gramů. Tato mini varianta s 9 gramy je ideální pro čajník o objemu přibližně jednoho litru. Podle tradice by měl být pu-erh koláč rychle přelit horkou vodou, aby se listy otevřely. Tato voda se však okamžitě vylije a použije se jiná, tentokrát k vyluhování. V důsledku toho získáte úžasně aromatický čaj s bohatou a komplexní chutí, který přinese skvělý zážitek i při druhém vyluhování.
Vzhledem k pevně stanovené hmotnosti čajových disků se konečná hmotnost balení může lišit o ±5 g.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Pu Erh Mini Beeng Cha spařte vařicí vodou (voda by měla vařit po dobu 1 minuty).
- Luhujte několik vteřin, vodu vylijte a zalijte druhý nálev. Na něj luhujte čaj 3-5 minut, poté sceďte.
- Pu Erh Mini beeng Cha můžete luhovat 4krát.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PU ERH MINI TOU CHA

PU ERH MINI TOU CHA - stáří 15 let

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM
Prohlíželi jste
