

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
Co je malé, to je milé. V případě tohoto pu-erhu je však zapotřebí dodat, že také výtečné a tělu i mysli prospívající. Praktická mini varianta je tak akorát do konvičky, bez nutnosti složitého odvažování a lámání pověstných čajových disků. Ochutnejte poklad z Yunnanu, který Vás hravě přesvědčí, že stárnutí může být někdy více než žádoucí.
Složení
Červený čaj Pu Erh 100%Nálev a chuť čaje
Nálev má sytě mahagonový odstín. V bohaté chuti se snoubí zemitost s nasládlostí a plnost s jemností bez hořkého a těžkého zakončení.
Původ čaje
Čínská provincie Yunnan je nejnavštěvovanějším cílem domácích i zahraničních turistů. Tibetská náhorní plošina a chráněná oblast Tří paralelních řek v čele s Mekongem jsou velká lákadla pro mnoho z nich. Pro milovníky čajů je však Yunnan hlavně domovem pu-erhu. Tradice jeho výroby zde sahá až do 9. století a zdejší producenti jsou na svůj um předávaný z generace na generaci právem hrdí.
Pu-erh je jediný čaj, který se dá označovat jako fermentovaný. Zároveň je často připodobňován k vínu, protože i jemu zrání zkrátka sluší a prospívá. Přestože byla mnohokrát snaha o zmapování celého procesu, zdejší čajoví mistři si svá tajemství pečlivě střeží a není proto divu, že se tak postupy v mnohém liší plantáž od plantáže.
Obecný základ je ovšem vždy stejný. Čajovníkové lístky se sklidí a následně se kupí po menších hromádkách, které se vlhčí a průběžně promíchávají. Díky tomu se uprostřed hromádek vytváří vyšší teplota, která napomáhá kvašení, stejně jako tomu bývá u kompostu. Celý proces musí být pod přísným dohledem, aby byl při fermentaci přesně dodržen podíl zdraví neškodných bakterií, plísní, kvasinek a dalších zástupců mikroflóry.
Tuto zrychlenou techniku fermentace začali producenti využívat od roku 1975, přičemž výsledný pu-erh již nemusí dále zrát. Přesto je ale odpočinek nadále žádoucí, protože se při něm harmonizuje chuť i vůně. Dokonalým příkladem je právě tento pu-erh mini beeng cha, který si po vylisování a zabalení lebedil ještě celé tři roky.
Pu-erh může mít několik podob, od sypaného přes lisované tvary. Beeng cha odkazuje na typický tvar koláče, který mívá standardně kolem 350 gramů. Tato mini varianta s 9 gramy je ideální pro přibližně litrovou konvici. Tradičně se má koláč pu-erhu rychle přelít horkou vodou, aby se lístky otevřely. Tato voda se však ihned vylije a použije se nová, tentokrát již pro louhování. Ve výsledku získáte úžasně aromatický čaj bohaté a komplexní chuti, který přinese skvělý požitek i při druhém nálevu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Pu Erh Mini Beeng Cha spařte vařicí vodou (voda by měla vařit po dobu 1 minuty).
- Luhujte několik vteřin, vodu vylijte a zalijte druhý nálev. Na něj luhujte čaj 3-5 minut, poté sceďte.
- Pu Erh Mini beeng Cha můžete luhovat 4krát.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

OOLONG TIE KUAN YIN, Železná bohyně milosrdenství

PU ERH 1ST GRADE
