-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Čistý Pu Erh
Pu Erh by dlouho čaj, o kterém mohl běžný smrtelník jen snít. Traduje se, že byl vyráběn „na zakázku“ čínského císaře a jeho dvora. Majitelé čajových zahrad jihočínské provincie Yunnan vybrali nejlepší čajové lístky, které stlačili a nechali fermentovat. Pu Erh byl na světě! Velkým překvapením se… celý popis
PU ERH std.
PU ERH MINI TOU CHA - stáří 15 let
PU ERH 1ST GRADE
PU ERH MINI TOU CHA
PU ERH SUPER BIO
GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
PU ERH GREEN
CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO
PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM
PU ERH GREEN TUO CHA
BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
CHINA GOLDEN TIPPY PU ERH KING SIMAO
CHINA YUNNAN QUEEN OF PU ERH
PU ERH BEENG CHA - 357g
YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g
PU ERH ROYAL
CHINA GREEN PU ERH SHENG CHA BIO
Čistý Pu Erh
Pu Erh by dlouho čaj, o kterém mohl běžný smrtelník jen snít. Traduje se, že byl vyráběn „na zakázku“ čínského císaře a jeho dvora. Majitelé čajových zahrad jihočínské provincie Yunnan vybrali nejlepší čajové lístky, které stlačili a nechali fermentovat. Pu Erh byl na světě!
Velkým překvapením se asi stal fakt, že dodatečně fermentovaný čaj nejen dlouho vydrží, ale čím je starší, tím také lépe chutná. Dnes je k dostání několik druhů yunnanského Pu Erhu. Poznáte ho podle velkých hnědých lístků a zemitého aroma. Chuť je velmi osobitá, samozřejmě zemitá, slabě nahořklá, ale často s mimořádně příjemnou nasládlou dochutí.
Co je Šeng Pchu-Er a Šu Pchu-Er
Jméno Pu Erh nebo Pchu-Er označuje v podstatě dva typy čaje vyráběné dvě různými způsoby. Pro jejich výrobu se ale používá jedna a tatáž širokolistá odrůda čajovníku čínského Ta-jie (Dayeh). Po natrhání se čaj suší a krátkým nahřátím zbaví enzymů. Pomalým dosušováním vznikne produkt nazývaný mao čcha. Podle toho, jak je s ním nakládáno dále, stojí na koci výrobního procesu buď Šeng Pchu-Er nebo Šu Pchu-Er.
- Šeng Pchu-Er je lisovaný čerstvý zelený čaj, který postupně tmavne a s lety mění chuť i vůni. Původně se vyráběl k okamžité spotřebě. Někdy v 60. letech minulého století bylo zjištěno, že dlouhé skladování tomuto čaji nijak neubližuje. Právě naopak. Skvělého objevu se chytili obchodníci, konzumenti pěli samou chválu. Nestalo se tak v rodišti Pu Erhu, Yunnanu, ale tisíce kilometrů daleko – v provinciích Kunag Tung, Hongkongu a jinde. Lisované čaje byly populární díky zajímavým tvarům a staly se předmětem sběratelského zájmu.
Při výrobě se mao čcha propaří, čímž změkne a může být lisována do nejrůznějších forem. Jistá vlhkost v čaji tak zůstává a během let díky přirozeným bakteriím čaj zraje. Po pěti až deseti letech je považován za „hotový“. - Šu Pchu-Er je v podstatě zralý okamžitě po vyrobení. Mao čcha se v tomto případě ukládá do vrstev, které jsou navlhčeny vodou a ukryty pod plachtu. Dojde k zapaření, aktivizaci bakterií a rychlému zrání. Po několika desítkách hodin se čaj buď lisuje, nebo suší a balí jako celolistový sypaný čaj.