

Taiwan Amber Oolong
Kdo ho ochutnal, použil slova jako velmi pěkný, zábavný, jeden z nejúžasnějších, naprosto lahodný. Až se Taiwan Amber Oolong ocitne ve vaší konvičce, dáte svým kolegům za pravdu. Jde o čaj příjemný, sladký a aromatický. Lístky pro jeho výrobu se sklízejí po celý rok, takže každá sorta je naprosto unikátní. Můžete si ho dopřávat jak horký, tak s kostkami ledu.
Složení
Oolong Taiwan Amber 100%Nálev a chuť čaje
Taiwan Amber Oolong dává nálev jantarové barvy, který chutná mírně praženě a dřevitě, voní jemně po květinách a sladu. V chuti identifikujete nasládlost a tóny ovoce, svíravost je spíše nižší až střední.
Oolongy patří k čajům, které jsou výborné jak horké, tak ledové - můžete z nich přichystat báječné ice tea.
Původ čaje
Taiwanské oolongy jsou považovány za jedny z nejlepších na světě. První zmínky o nich pocházejí z dob před 400 lety a jejich popularita nikterak neklesá. Najdete je také pod názvem wu long tea, jde o čaje polofermentované, chuťově bohaté, obvykle medově sladké, s příjemnou, dlouhou dochutí.
Přírodní podmínky, které na Taiwanu panují, jsou pro pěstování čajovníků jako stvořené. Keře vysazované ve vysoké nadmořské výšce ovlivňuje jak kolísání denních a nočních teplot, tak časté mlhy a vysoká vzdušná vlhkost. Díky tomu, a také díky péči taiwanských rolníků, jsou místní oolongy skutečně špičkové.
Konkrétně Amber Oolong pochází z jihozápadní části země, oblasti nazývané Chiayi County. Většinu území lze popsat jako úrodné pláně, které se pomalu, od západu směrem na východ, zvedají do kopců. Region je známý díky dechberoucím pohledům na východ Slunce ze zvlněné krajiny, turisté ho navštěvují také kvůli odlehlým lesním stezkám, vodopádům a klidným údolím. Mezi čajomilci je Chiayi County místem, odkud pocházejí nejlepší vysokohorské taiwanské oolongy.
K zajímavostem patří, že lístky pro výrobu oolongů sklízejí farmáři pětkrát za rok, a to od dubna do prosince. Je zapotřebí velmi rychle zastavit fermentaci, která se v listech rozbíhá okamžitě po uškubnutí a jemném pomačkání. Jakmile se sklizeň dostane do zpracovatelského závodu, nechají ji dělníci jen krátce zavadnout v místnosti s teplotou kolem 25 ⁰C. Během několika desítek minut se z listů odpaří část vody a dojde k mírné změně jejich aroma.
Poté přichází na řadu natřásání, které naruší buněčné struktury a uvolní větší množství enzymů podporujících další fermentaci. Nejpozději do tří hodin od tohoto okamžiku je čaj vystaven vysoké teplotě, v jejímž důsledku se proces fermentace zastaví. Pak už zbývá jen čaj rolovat, usušit, vytřídit a zabalit.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Oolong zalijte vodou o teplotě 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA GABALONG BIO - oolong

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG
