

ACAI BIO - prášek
Jako byste smíchali čokoládu s borůvkami a malinami. Stoprocentní prášek z plodů Acai má velmi příjemnou chuť a řadu výborných vlastností. Ne nadarmo je považován za jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů a nejkomplexnější potravinu planety. V organické kvalitě je však acai ještě mocnější. Tím, že jsou bobule pěstovány mimo jakékoliv znečištění, mohou si ze svého přirozeného prostředí brát všechny důležité živiny. Jejich chuť, barva, ale i poměr obsažených látek je proto mnohem intenzivnější a bohatší. Jako takzvaný super food si nachází cestu ke stále většímu počtu konzumentů. Rozmíchejte acai ve vodě nebo džusu, přidejte do mléka, kefíru, jogurtu. Bude vám chutnat i pomáhat.
Složení
Acai prášek 100%Nálev a chuť byliny
Na první pohled připomíná černou kávu, ve které se hravě blýskají fialové jiskry. Vůně Vám může připomenout syrové a nezpracované kakaové boby. Chuť je zemitá se sladkým závěrem, který Vás bude bavit.
Původ byliny
Dnes mimořádně populární plody palmy s českým názvem kapustoň brazilská (Euterpe oleracea) údajně kdysi dávno zachránily amazonský indiánský kmen Itaki před hladomorem.
Podle legendy se Itakiům tak dobře vedlo, že jich bylo čím dál víc. A protože potravy ubývalo, nařídil náčelník Tupa vyvarovat se plození dalších dětí. Když se přeci jen nějaké narodilo, muselo být okamžitě obětováno. Jak už to tak bývá, zanedlouho otěhotněla i jeho dcera Iaca. Aby dodržel slovo, obětoval náčelník i svou čerstvě narozenou vnučku. Její matka z bolestné ztráty málem zešílela, a když jednou v noci uslyšela dětský pláč, vyšla z chýše. Vedle vysoké palmy uviděla malé dítě. Běžela blíž, dítě se rozplynulo a ona omdlela. Ráno ji našli pod palmou obsypanou tmavě fialovými bobulemi. Pojmenovali je Acai (obráceně Iaca), a už nikdy neměli hlad.
Palma Acai je skutečně vysoká a štíhlá. Roste v nížinách Jižní Ameriky a dosahuje až 20metrové výšky. Listy jsou 2-4 metry dlouhé, květy smetanově bílé a plody kulovité, purpurově červené, s průměrem 1-1,5 centimetru s tenkou slupkou. Kromě plodů, k nimž se za okamžik dostaneme, jsou z palmy Acai sklízeny také listy (pro přípravu odvaru k potírání horečky), šťáva z kmene (na rány a bodnutí štíra) a kořeny (odvar se podává při malárii a cukrovce).
Ale zpátky k bobulím Acai. Nejčastěji se jejich extrakt přidává do potravinových doplňků. Aby držely tvar a získaly dlouhou životnost, jsou samozřejmě doplňovány mnoha umělými příměsemi. Stoprocentně přírodní prášek neobsahuje nic navíc. Je vyroben mletím lyofilizovaných (mrazem sušených) bobulí, takže jsou zachovány jejich barva, chuť, aroma a samozřejmě také všechny zdraví prospěšné látky. Uvést můžeme antokyany se značnou antioxidační kapacitou, vitaminy A, C, E a řady B, draslík, železo, vápník, sodík, hořčík a další minerály i nenasycené mastné kyseliny.
Konzumace plodů Acai podporuje imunitní systém, dodává energii a koncentraci. Oblíbili si je sportovci a vyznavači zdravého životního stylu, i lidé s náročnou duševní prací. Acai se totiž podílí na regeneraci organismu, hojení, rekonvalescenci a zdravém spánku. Zároveň je užíváno jako prostředek snižující chuť k jídlu.
Prášek Acai skladujte ve vzduchotěsné nádobě mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku a nepoužívejte doplňky stravy jako náhradu pestrého jídelníčku.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Návod na přípravu
- Čajovou lžičku (4 gramy) prášku Acai smíchejte s džusem, jogurtem, kefírem nebo jiným nápojem.
- Můžete užívat 2x denně.

























9. 1.
2. 8.
16. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CAMU CAMU BIO - bylina

MACA YELLOW BIO - prášek
