ASSAM HATIMARA CTC BOP - černý čaj
Darujte všechno kafe tchyni a oddejte se tomuto klasickému černému čaji. Svými účinky si s kávou nijak nezadá, navíc má schopnost udržet vás svěží a v dobré náladě po delší čas. Assam Hatimara CTC BOP má skvostnou krémově sladkou chuť. Získá si vás i rychlou přípravou. Objevte v sobě vášeň pro čaj!
GLS | Dodáme do 18. 12. 2019 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 18. 12. 2019 | 65 Kč |
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 18. 12. 2019 | 65 Kč |
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) | Dodáme do 18. 12. 2019 | 49 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 18. 12. 2019 | ZDARMA |






Složení
Černý čaj Assam Hatimara CTC BOP 100%Více o čaji
Indie je považována za kolébku čajů, Assam je pak místem, kde roste zvláštní druh čajovníkovce čínského pojmenovaný Assamica. Jsou pro něj typické velké čajové lístky a také specifické geografické podmínky, ve kterých se mu daří nejlépe. Na rozdíl od ostatních čajovníkovců, potřebuje Assamica minimální nadmořskou výšku, velké množství srážek a vysokou vlhkost. Přesně taková je oblast na březích bájné Brahmaputry. Díky „skleníkové“ kombinaci všech přírodních faktorů se tamním lidem daří pěstovat a vyvážet do celého světa čaje mimořádně jemné a vysoce kvalitní.
Zpracování čaje
Pro Assam Hatimara CTC BOP je typický způsob zpracování čajových lístků. Zkratka CTC znamená Crushing (drcení) – Tearing (trhání) – Curling (rolování). Je tedy jasné, že po sklizni se zavadnuté lístky ve speciálním roleru podrtí, natrhají a srolují do drobných kuliček. Šťáva, která se při tom uvolní, je k lístkům znovu přidána. Pak následuje u černých čajů obvyklá fermentace a sušení v proudícím horkém vzduchu. Čaje zpracované technologií CTC jsou typické velmi silným, tmavým nálevem s plnou chutí.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























2. 3.
14. 8.
10. 6.
21. 5.
14. 5.
25. 2.
5. 12.
10. 11.
22. 7.
18. 7.
11. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV II

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj

MASALA CHAI - černý čaj
