

CEYLON ORANGE PEKOE - černý čaj
Dvěma slovy: čistý a svěží. Ceylon Orange Pekoe je esencí toho nejlepšího, co od černého čaje můžeme čekat. Velice jemný, vysoce kvalitní a mimořádně povzbuzující. Klasika z provincie, kde se čaj pěstuje už od roku 1870, nezklame. Lehce pikantní čaj zahřeje zkřehlé prsty a dodá energii po túře zasněženou krajinou. Sáhněte po něm ale i v parném letním odpoledni ve městě – přinese vám dobrou náladu a chuť do další práce.
Složení
Černý čaj Ceylon Orange Pekoe 100%Více o čaji
Odborníci o Ceylon Orange Pekoe říkají, že je hladký a osvěžující. Z našich zkušeností plyne, že kromě těchto skvostných vlastností ho zákazníci milují i pro jeho povzbuzující účinky. Mnozí berou přípravu tohoto tradičního čaje jako několik minut relaxace. Vaření vody, nabírání dlouhých černých lístků, zalití a sledování, jak se nálev zbarvuje do jiskrného jantarového tónu – to všechno patří k malým každodenním radostem příznivců kvalitního čaje. Ať už ho doladí mlékem, nebo po vychlazení ozdobí plátkem citronu - Ceylon Orange Pekoe bude vždycky patřit do top ten černých čajů.
Původ čaje
Tento čaj roste na úbočích vysokých pohoří Srí Lanky (Cejlon). Pro jeho chuť je určující nadmořská výška, jihozápadní monzunové deště a poměrně chladné počasí v období od ledna do března. Oblast Dimbula, odkud Ceylon Orange Pekoe pochází, patří k historicky prvním čajovým lokalitám na Cejlonu.
Sklizeň čaje
Lidé, kteří čajové lístky sklízí, tak mají se sběrem a výrobou čaje několikagenerační zkušenosti. Čaj třídy Pekoe se skládá pouze z listových pupenů, které se trhají bez pomocí nehtů nebo jakýchkoliv ostrých nástrojů, jen bříšky prstů. Tak, aby se zamezilo mechanickému poškození lístečků. Čaj sklízejí většinou pouze ženy, denně jsou schopné natrhat 15-20 kg čerstvých čajových lístků. Ty jsou velmi rychle převezeny k třídění a sušení. Dále se válcují, kroutí a ponechají procesu kvašení v teple a vlhku. Ze zelených lístků se tak stávají černé, již fermentované.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
1. Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























23. 9.
1. 5.
2. 4.
2. 9.
15. 7.
25. 5.
29. 8.
18. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj

EARL GREY - černý čaj
