

BROSKEV S ANANASEM - ovocný čaj
Horký? Ledový? Konvičku? Šálek? Sami? Se sousedy? Ovocný čaj můžete pít na sto způsobů. Broskev s ananasem chutná v každém ročním období a každé situaci. Svěží ovocné tóny rozradostní nejednoho příznivce kvalitních ovocných čajů. Velké kousky broskví, ananasu, papáji a jablíček jsme míchali pro vaše chvíle pohody a odpočinku.
Složení
Kousky jablka, Kandovaný ananas (ananas, cukr) 12%, Kandovaná papája (papája, cukr), Broskev 5%, Vločky mrkve, Aroma přírodní, Mangový granulát ( glukózový sirup, pšenice ), Granulát mučenky ( glukózový sirup, pšenice, koncentrát z mučenky, meruňky, bramborový škrob )Nálev a chuť čaje
Sypaný ovocný čaj Broskev s ananasem má žlutou barvu. Hned po zalití horkou vodou provoní místnost úžasně ovocným aroma. Nezklame ani chuť čaje – jak napovídá název, je ananasovo-broskvová. A tak sladká, že med nebo cukr můžete nechat v kredenci.
Původ čaje
Ovocný čaj Broskev s ananasem jsme namíchali z nejkvalitnějších ingrediencí, pro které si jezdíme k prověřenému evropskému dodavateli. A jejich poměr jsme do kompozice Broskev s ananasem vybírali a testovali s cílem připravit čaj voňavý, chutný a zdravý.
Ananas je jednou z hlavních surovin čaje, proto mu věnujme krátce pozornost. Tropické ovoce pochází z ananasovníku chocholatého, asi 1,5 metru vysoké rostliny s dlouhými, na okraji ostrými listy. Ananasovníky pocházejí z Brazílie a Paraguaye, dnes rostou i ve Střední Americe, jižní Africe, Austrálii a Indii. Obvykle jsou ananasovníky pěstovány na plantážích. Plody (přesněji souplodí) obsahují vitamin A, B1, B2 i C a také vápník, fosfor, železo a draslík. Nejvíce ceněny jsou ale ananasy pro enzym bromelin.
Broskve, kterým se u nás dříve říkalo třeba madlenky, perská jablka nebo břestkve, rostly původně v Číně. Odtud je lidé rozšířili do Persie, v 10. století do Anglie a v 17. století do Ameriky. Současnými největšími producenty broskví jsou Itálie a Španělsko. Kulovitý plod s jemně ochmýřenou slupkou je bohatý na vápník, draslík, hořčík, zinek, sodík i železo, z vitaminů pak obsahuje provitamin A, vitamin B3 a C.
Papája je pravděpodobně doma ve Střední Americe. Mohutná bylina s velkými jedlými plody dorůstá až 10 metrů a při poranění roní latex. Kulovité nebo podlouhlé bobule, které plodí třetím rokem, jsou oblíbené díky enzymu papain. Papája obsahuje také sodík, hořčík, draslík, vápník, fosfor a vitamin C.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasycených: | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bílkoviny: | 0.1 g |
Sůl: | 0.01 g |
22. 9.
23. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

OSVĚŽUJÍCÍ BROSKEV - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
