

CEYLON FBOPF SP KOPPAAKANDA - černý čaj
Nádherná vzácnost. Úžasná rarita. Fascinující kvalita. Mnoho superlativ bychom našli, kdyby našim cílem bylo vychválit čaj Koppakanda do nebes. Není třeba. Bude stačit, když ochutnáte. Exkluzivní Cejlon s pečlivě zpracovanými listy vám učaruje na první pohled. Po prvním přivonění a prvním doušku budete navždy polapeni.
Složení
Černý čaj CEYLON SILVER KANDY FBOPF SP 100%Nálev a chuť čaje
Cejlonský čaj s měděným nálevem nenechá nikoho na pochybách, že má patří mezi absolutní top černých čajů. Jeho chuť je mírně kořeněná, aromatická, sladká, až medová. Koppakanda voní plně, hutně a sladce.
Původ čaje
Vysoká kvalita čaje Koppakanda – Ceylon Silver Kandy FBOPF SP tkví za prvé ve velkém množství tipsů, které obsahuje, a za druhé v převelice šetrném škubání čajových lístků. Stejně jako zpracování a sušení probíhá i sběr výhradně ručně. Po naškubání se čaj nechává zavadnout, následuje přísně hlídaná fermentace, sušení, třídění a balení.
Cejlonský čaj (správně čaj ze Srí Lanky) má dlouhou a bohatou historii. Obyvatelé ostrova v jihovýchodní Asii vsadili v prvopočátku na pěstování kávy a skořice. Dařilo se jim dobře, i když mnohdy bojovali s tropickými tornády. Kávové impérium ale v polovině 19. století během několika měsíců zlikvidovala epidemie plísně. Tehdy na Cejlon přivezli Angličané první čajovníky, a to rovnou z Číny. Před koncem století už bylo jasné, že země aspiruje na producenta mimořádně kvalitních a chuťově unikátních čajů.
Provincie Kandy, z níž Koppakanda pochází, je v cestopisech líčena jako zelené údolí, jehož obyvatelé měli zásadní vliv na národní hrdost země a dali základ místní kultuře. V hlavním městě se stejným názvem je ukryta nejposvátnější věc na Srí Lance – Buddhův zub. Obyvatelé jsou Sinhálci. Krajinou protéká řeka Mahaweli vlévající se do Indického oceánu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























9. 4.
11. 5.
24. 4.
29. 5.
14. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ASSAM TGFOP 1 - černý čaj

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj
