

JASMÍNOVÝ - zelený čaj
Jestli pořád nevíte, který z našich báječných sypaných čajů si vybrat, vsaďte na jasmínovou klasiku. Proslulá specialita z Dálného východu má okouzlující nebeskou vůní, která zahání vnitřní neklid. Jasmínový čaj patří do tradiční čínské kultury nejméně tisíc let. Až ho ochutnáte, stane se i vaším favoritem.
Složení
Zelený čaj, Květ jasmínu 1%, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Nálev má žlutou barvu, vůně a chuť je velmi delikátní, nasládlá a specifická. Jasmínové tóny jsou nepřehlédnutelné, takže se skvěle snoubí se svěžestí a slabou trpkostí zeleného čaje. Kapka přírodního aroma pomáhá omamnou vůni déle udržet a zážitek z pití čaje ještě znásobuje.
Sypaný čaj Jasmínový je báječný také pro přípravu ledového čaje. Vlažný čaj můžete nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte mimořádně osvěžující nápoj!
Původ čaje
Zelený čaj jsme přivezli z čínského Yunnanu, provincie na jihozápadě Číny, kde se pěstování keřů čajovníků věnují už od 10. století. O unikátní čaje se starají celé rodiny. Moudrost a zkušenosti si předávají z generace
na generaci. Proto patří zelené čaje z Yunnanu k nejvybranějším sortám čínských čajů vůbec.
Jasmín se k zeleným čajům přidává pro nápadnou vůni a chuť, která dokáže neutralizovat aroma některých pokrmů. Proto se jasmínový čaj často podává k těžkým a chuťově výrazným jídlům. Zajímavý je také způsob zpracování jasmínových květů – tradičně se sbírají brzy zrána a po celý den se skladují v chladu.
Večer, než se otevřou a rozvoní, umístí se do jejich blízkosti lístečky sušeného zeleného čaje, aby silné aroma vstřebal. V noci, kdy jsou květy jasmínů už otevřené, se s čajem smíchají a opakovaně prohřívají a přesýpají. Dříve ručně, dnes většinou za pomoci strojů a sušiček.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























5. 4.
15. 11.
3. 4.
28. 2.
25. 1.
26. 10.
22. 10.
5. 9.
9. 3.
26. 2.
5. 10.
20. 8.
18. 8.
22. 7.
9. 7.
26. 6.
23. 6.
9. 6.
21. 5.
5. 5.
13. 2.
3. 2.
29. 1.
8. 12.
17. 9.
26. 8.
14. 7.
9. 7.
3. 6.
7. 2.
19. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj
