

CEYLON PEKOE RUHUNA - černý čaj
Cejlon nebo Srí Lanka? Ostrov lví krve nebo zářící země? Ať už dáváte přednost starému či novému názvu tohoto ostrova sousedícího s Indií, jedno je jisté. Místní pěstitelé jsou mistři ve svém oboru a jejich černý čaj se řadí mezi klasiku, kterou byste neměli v žádném případě opomenout.
Složení
Černý čaj CEYLON PEKOE RUHUNA 100%Nálev a chuť čaje
Nálev barvy připomínající rozpuštěnou mléčnou čokoládu a chuť, jež Vás pohltí svými pikantními tóny a příjemně svíravým závěrem.
Původ čaje
Srí Lanka se pyšní hned několika významnými čajovými lokalitami. Jednou z nich je oblast Ruhuna. Toto území ležící v Jižní provincii je studnicí přírodních krás. Na jedné straně se malebně vlní vrcholky kopců, zatímco na druhé, v tajemné džungli, číhají na dobrodruhy divocí leopardi, sloni či medvědi.
Historie pěstování čajovníků v Ruhuně je oproti jiným čajovým velmocím poměrně krátká. Zdejší krajina byla díky půdě bohaté na živiny a dostatku vláhy z monzunového pásma vždy úrodná, ovšem zemědělci dávali přednost jiným plodinám. To se změnilo na začátku 20. století a brzy se silný a chuťově plný černý čaj z Ruhany stal fenoménem.
Čajovníkové plantáže nacházející se v nadmořské výšce kolem 600 metrů jsou pro Ruhanu typické. Díky jedinečné kombinaci podnebí a krajinného rázu jsou tzv. nízce rostoucí čajovníky rychle rozpínavé a jsou také hustě obsypané dlouhými, pevnými a na pohled bezchybnými lístky.
Rychlý růst stromů umožňuje celoroční sběr. Sklízí se vždy jen pekoe, což je výraz charakteristický pro čaje z Indie a Srí Lanky. Značí to svrchní dva lístky, které jsou chuťově nejintenzivnější. Tyto lístky se volně svinou a při následném sušení získají specifickou černou barvu. Nálev z Ceylon Pekoe Ruhuna v sobě nezapře původ v bývalé britské kolonii. Je totiž naprosto delikátní s mlékem a jako čaj ke snídani si jej zamilujete.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EARL GREY - černý čaj

CEYLON ORANGE PEKOE - černý čaj
