

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - černý čaj
Haló, haló! Přivážíme jemný, nasládlý a aromatický černý čaj z Cejlonu. Pravá Asie na váš stůl v nejvyšší čerstvosti a za krásnou cenu. Užijte si den plný energie, inspirace a veselé mysli. Cejlonské čaje osvěží a zahřejí. Jejich pitím předejdete záludným chorobám i špatné náladě. Kdo koupí, ten rozhodně neprohloupí. Konec hlášení!
Složení
Černý čaj Ceylon OP 1 Pettiagalla 100%Nálev a chuť čaje
Cejlonské čaje vynikají příjemnou chutí a skvělým aroma. Ceylon OP 1 "Pettiagalla" navíc na patře zanechává lehce kořeněnou stopu, která ho naprosto odlišuje od jiných černých čajů. Silný, avšak jen středně svíravý nápoj měděné barvy si vychutnáte v kteroukoli denní dobu. Obecně je ale doporučován spíše jako čaj odpolední.
Původ čaje
Tento vysoce kvalitní čaj pochází z plantáže Pettiagalla, nejstarší na Cejlonu (Srí Lanka). K pěstování čajovníkových keřů, česání a zpracovávání jejich lístků tady přistupují stále velmi tradičně. Místní farmáři používají starožitné nástroje a ctí osvědčené postupy. Právě proto je čaj Ceylon OP 1 "Pettiagalla" tak mimořádný a vyhledávaný. Slavná čajová zahrada leží v regionu Dimbula, vysoko v kopcích, obklopená nádhernou přírodou. Čajovníky čínské (Camellia sinensis) tady mají optimální podmínky pro růst a tvorbu jakostních pupenů a lístků bohatých na zdraví prospěšné látky. Sklízejí se většinou pupeny a dva nejbližší lístečky, protože právě v nich se nachází nejvíc aroma a chuti.
Pro Ceylon OP 1 "Pettiagalla" jsou charakteristické elegantní, dlouhé, drátovité, tmavé listy. Při jejich výrobě je nutné velmi pečlivě dbát na dodržení všech postupů, teplot, válcování i třídění. Po naškubání jsou čajovníkové lístky dopraveny do továrny, kde se rozloží na rošty a nechají zavadnout. Následným válcováním a rolováním je narušena jejich buněčná struktura. Dojde k uvolnění šťávy, která se sbírá a k rostlinnému materiálu zpět přidává. Na fermentaci dohlíží nejzkušenější manažer plantáže. Je velmi důležité, aby oxidace enzymů v čajových lístcích proběhla v léty prověřených podmínkách. Sušení se provádí nejčastěji v pecích a i tady se sleduje, zda teplota nepřesáhla limit. Pak by totiž byla úroda znehodnocena a čaj měl netypickou až dráždivou příchuť. Během celého procesu se čajovníkové lístky změní ze zelených na tmavě měděné a uzavřou v sobě chuť, aroma i sílu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























30. 9.
30. 9.
13. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj

CEYLON ORANGE PEKOE - černý čaj
