

Chai Latte BIO - prášek
Čajový nápoj, který máte okamžitě po ruce! Chai Latte BIO je směs organicky pěstovaných ingrediencí a mléka, takže ho stačí rozmíchat v horké vodě. Chutná podobně jako klasická Masala, sladce a kořeněně. Dokáže prohřát, příjemně naladit a hodit do pohody. Kromě extraktu z černého čaje obsahuje skořici a vanilku.
Složení
Třtinový cukr BIO, Sušené odstředěné mléko BIO, Sladká syrovátka v prášku BIO, Černý čaj - extrakt BIO 2%, Přírodní kořeněné aroma BIO, Sůl BIO, Mletá skořice BIO, Vanilkový prášek BIONálev a chuť čaje
Chai Latte BIO není čaj, na jaký jsme zvyklí. Jde o jemný prášek určený k rozmíchání v horké vodě nebo mléku. Jeho chuť lze popsat jako sladkou, mile kořeněnou. Poznáte v ní především skořici a vanilku.
Původ čaje
Masala Chai, kterým je tato směs inspirovaná, se popisuje jako tradiční indický nápoj z čaje, mléka, koření a sladidla. „Masala“ v hindštině znamená směs koření a „chai“ překládáme jako čaj. Obvykle bývá Masala Chai vařen na sporáku nebo na ohni a podává se horký.
Snad každá rodina mívá svůj tradiční recept na Masala Chai. Základní ingredience ale zůstávají, patří k nim čajové lístky, mléko, kardamom, skořice, zázvor a hřebíček. V některých oblastech k nim přidávají třeba pepř, anýz nebo fenykl. K dochucení se používají cukr i med.
Popularita tohoto čaje dávno překročila hranice Indie, takže není divu, že ho rádi popíjejí i lidé v západních zemích. A také, že se jím inspirují při výrobě obdobných směsí. Chai Latte BIO je jednou z nich.
Jeho základem je jakostní černý čaj v BIO kvalitě. Pochází ze zahrady, která k pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) nepoužívá žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani postřiky nebo ošetřující přípravky. Stejně šetrně k přírodě byly pěstovány skořice a vanilka.
Skořice se obvykle sklízí v tropických a subtropických oblastech (v Indii, na Srí Lance, v Indonésii a Číně), a to ze stromu skořicovníku (Cinnamomi), který pochází z jižní Asie. Jde o jeho vnitřní kůru se silnou a sladkou chutí. Často se přidává do pokrmů, jako jsou dezerty, sušenky, masové omáčky, kari a podobně. Skořice obsahuje řadu bioaktivních látek včetně éterických olejů, tříslovin či kumarinů. Nejdůležitější složkou je cinnamaldehyd, který jí propůjčuje typickou chuť i vůni.
Připomeňme si ještě krátce vanilku, jejíž chuť udává Chai Latte BIO sladký charakter. Vanilka se získává z plodů vanilovníku (Vanilla), rostliny z čeledi orchidejí pocházející z Mexika. Koření je vyráběno sušením a fermentací zelených plodů vanilky. Je bohaté na antioxidanty, ale také některé minerály (hořčík, draslík). Na vanilku nejčastěji narazíme ve sladkých zákuscích, parfémech a mnoha kosmetických přípravcích.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
Návod na přípravu
- Chai Latte BIO rozmíchejte v horké vodě, nebo mléce v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl tekutiny.
- Nechejte zchladit na příjemnou teplotu a popíjejte.

























Energetická hodnota: | 1519 kj / 374 kcal |
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasycených: | 0,3 g |
Sacharidy: | 77,2 g |
z toho cukry: | 75,9 g |
Bílkoviny: | 14 g |
Sůl: | 2,16 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MASALA CHAI - černý čaj

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva
