

ZÁŘIVÉ MANGO - ovocný čaj
Mango… Přivonění k tomuto ovocnému čaji vás donutí zavřít na chvíli oči. Zklidnit dech a nechat fantazii dělat, co umí nejlépe. Třeba vás zanese někam do jižní Asie, kde byly tyto sladké plody pěstovány před tisíci lety. Nebo do španělské Andalusie, kde je sklízejí dnes. V každém případě se dočkáte zážitku povznášejícího. Pak už bude jenom krůček k vychutnání si šálku Zářivého manga.
Složení
Kandovaný ananas (ananas, cukr), Kandované mango (mango, cukr) 30%, Klínky pomeranče, Kousky jahod, Květ měsíčku lékařského, Světlice barvířská, Vitamín C, E, B6, B1, B12, kyselina listová, biotin, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Ovocný čaj Zářivé mango dává světle žlutý až světle oranžový nálev. Vůně nápoje je mimořádně libá. Snoubí se v ní sladké a kyselkavé tóny obsaženého ovoce. Při ochutnání působí kompozice velmi harmonicky a delikátně, mírně citrusově.
Původ čaje
Ingredience, ze kterých jsme Zářivé mango namíchali, pocházejí od evropského dodavatele. Ovoce bylo konzervováno takzvanou lyofilizací, tedy sušením mrazem. Jde o jedinečný technologický postup založený na sublimaci zmrzlé vody při nízkém tlaku a teplotě. Používá se pro materiály, které může vyšší teplota poškodit. V případě kousků ovoce, mimochodem skutečně velkých, je lyofilizace zárukou uchování vitaminů a ostatních zdraví prospěšných látek, ale také přirozené barvy, vůně a chuti.
Bylinky byly sušeny za velmi přísných podmínek a stejně tak skladovány. Všechny suroviny v čaji Zářivé mango jsou produktem organického zemědělství a neobsahují tedy žádné zdraví škodlivé látky.
Zajímají-li vás podrobnosti o hlavní složce čaje, pak rádi uvedeme, že mango patří k nejpěstovanějšímu ovoci na světě. Jeho popularita mu přinesla dokonce pojmenování král ovoce nebo ovoce bohů. Plody mangovníků, 35-40 metrů vysokých stromů, byly poprvé písemně zmíněny roku 1510 v italském textu Ludovico di Varthema.
Mango se původně pěstovalo v jižní a jihovýchodní Asii. Udává se, že ho lidé znali už ve 4. století před naším letopočtem. Dobře se mu daří v tropických a subtropických klimatických podmínkách. Dnes jsou jeho velkými producenty Indie, Čína, Španělsko, ale také Amerika, Afrika, Austrálie nebo Jižní Korea.
Zralé plody manga se mohou podle kultivaru lišit barvou – bývají žluté, oranžové, červené nebo zelené. Obvykle jsou sladké a chutnají podobně jako švestky, ananasový meloun nebo avokádo. Používají se k přípravě řady pokrmů i nápojů. Nezralá manga jsou zpracovávána do čatní, nakládají se jako zelenina. Zralé plody lze konzumovat přímo, nebo sušit, přidávat do dezertů a podobně.
Z nutričního hlediska obsahuje mango vitamin A, vitaminy řady B, vitamin C, E a K. Je ceněno také pro vysoký obsah draslíku, vápníku a magnézia.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3kcal |
Tuky: | 0.1 |
z toho nasycených: | 0.1 |
Sacharidy: | 0.7 |
z toho cukry: | 0.6 |
Bílkoviny: | 0.1 |
Sůl: | 0.01 |
14. 2.
16. 8.
20. 6.
9. 4.
8. 4.
19. 3.
12. 11.
14. 10.
23. 1.
10. 11.
12. 4.
3. 4.
21. 10.
18. 6.
18. 8.
3. 3.
17. 11.
21. 10.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
