

CHINA GUNPOWDER GOLDEN TEMPLE - zelený čaj
A teď hádanka: Čím je to menší, tím je to lepší. Kdo to pije, ten dlouho žije. Komu to patří, má síly za tři. Už víte? Gunpowder (Zhu chá) z východočínského Zhejiangu má tolik skvělých vlastností, že se na tři řádky nevejdou. Přečtěte si o nich níže a ochutnejte… naplní vaše duše radostí a těla zbaví neduhů.
Složení
Zelený čaj China GUNPOWDER GOLDEN TEMPLE 100%Nálev a chuť čaje
Pro Gunpowder je typický zelenožlutý nálev s bohatou, ale jemnou chutí. I když jeho svíravost dosahuje maxima, není na závadu. Právě naopak – dodává čaji svěžest.
Původ čaje
Zelený čaj v unikátním „balení“ patří k oblíbeným a vyhledávaným lahůdkám. Čajové lístečky úhledně stočené do drobných perel jsou používány od dob dynastie Tchang (618-907) pod názvem Zhu chá. Až postupem doby získal tento zelený čaj přízvisko Gunpowder. Nejspíš k tomu došlo omylem – jeho vzhled totiž připomíná kuličky střelného prachu.
Čínská provincie Zhejiang (Če-ťiang, Chekiang), která je domovem Gunpowderu, leží na východním pobřeží. Většinu její plochy zaujímají kopce. Zhejiang má vlhké subtropické klima se zřetelnými čtyřmi ročními dobami.
Léto (červen-září) je dlouhé, horké a deštivé. Zimy jsou krátké, podzim bývá suchý a slunečný. Průměrná roční teplota se pohybuje mezi 15 a 19 stupni Celsia. Právě takové podmínky vyhovují čajovníkům čínským (Camellia sinesis), které pokrývají značnou část horských úbočí. Čajovníkové zahrady jsou bohatstvím tamních farmářů a péče o keře i postup výroby čaje se dědí z generace na generaci.
Po sklizni se nechávají čajové lístečky a pupeny zavadnout a pak jsou ručně baleny do drobných kuliček. Následně se lístky na velkých pánvích praží a zároveň suší. Proto má Gunpowder originální kouřové aroma.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























26. 10.
31. 8.
5. 2.
14. 9.
25. 8.
13. 7.
25. 5.
5. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA GUNPOWDER SUPER - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
