

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj
Silná chuť s lehkým kouřovým pohlazením čeká na zvědavé ochutnávače. Zcela nový Gunpowder se v naší nabídce zřejmě dlouho neohřeje. Oblíbili si ho totiž všichni, kterým se ráno špatně vstává. A upřímně – i my mezi ty spáče patříme. Takže neváhejte a přihoďte do košíku Temple of Heaven. Chrám nebeských potěšení nezklame!
Složení
Zelený čaj GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN 100%Nálev a chuť čaje
Tmavě žlutý nálev a libé kouřové aroma dávají jasně najevo, že Gunpowder Temple of Heaven není žádný čajíček. Chuť je velmi výrazná, jakoby ovanuta příjemnou kouřovostí. Listy jsou rovnoměrně stáčené do drobných perliček, takže i na pohled čaj zaujme.
Gunpowder se hodí i k přípravě ice tea.
Původ čaje
Pro čínskou provincii Zhejiang je zelený čaj tím, co pro Burgundsko červené víno. Gunpowder (Zhu cha) patří mezi tradiční čaje, jejichž výrobě je věnována maximální péče. O čajovníky čínské (Camellia sinensis) pečují celé generace farmářů a jejich umění se předává z generace na generaci. Sklizeň je vždy v rukou žen a dívek.
Jejich hbité a jemné prsty se starají o šetrné škubání čajových lístečků, které ukládají do velkých košů. Úroda musí být poměrně rychle dopravena na zpracovatelskou linku. Nejdřív jsou lístky rozprostřeny na slunci až do doby, než zavadnou, pak se praží na velkých pánvích. Tím je zastavena oxidace enzymů a uchována jejich zelená barva i přirozené aroma. Následuje svinování do úhledných perliček. Často bývá prováděno ručně. Díky jejich vzhledu má patrně čaj svůj název – Gunpowder neboli střelný prach. Čajové lístky jako střelný prach vypadají, navíc se po zalití horkou vodou velmi rychle rozvíjejí – střílejí skoro jako střený prach.
Díky vzhledu identifikuje Gunpowder většinou i čajový začátečník. V případě Temple of Heaven jsou lístky velmi tmavě zelené. Jejich čerstvost poznáme podle lesku – starý čaj má mdlou až zašedlou barvu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























30. 7.
7. 4.
15. 2.
5. 4.
5. 3.
5. 2.
10. 8.
24. 4.
1. 11.
26. 2.
6. 2.
20. 1.
1. 9.
25. 8.
21. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
