

CHINA OOLONG HIGHLAND
Za vše může jelen. Alespoň podle legendy, která praví, že právě toto divoké zvíře vylekalo kdysi dávno muže, jenž sbíral čajové lístky. Když vzal nohy na ramena, zapomněl svou sklizeň na slunci. Za nějakou dobu se pro ni vrátil a následně připravený čaj, který nyní nese název oolong, jej zcela okouzlil. A dozajisté očaruje i Vás, zvlášť když se jedná o chuťově výjimečný a vzácný vysokohorský oolong z vyhlášené čínské oblasti Simao.
Složení
China Oolong Highland 100%Nálev a chuť čaje
Světlý žlutozelený nálev se zlatými jiskřičkami v sobě skrývá nesmírně bohatou ovocnou chuť a dlouhou dohru.
Původ čaje
Jen málokde v Čínské lidové republice byste našli příhodnější podmínky pro pěstování Oolongu než v jeho domovině, na ostrově Taiwan. Přece se to však podařilo. Tou oblastí je pro čajové znalce vyhlášená provincie Yunnan, konkrétně oblast Simao s rozlehlým pohořím Wuliang.
Místní klima je tak podobné tomu ostrovnímu na Taiwanu, že přímo vybízelo k pěstování speciálních kultivarů čajovníků vhodných pro výrobu oolongu. Poměrně časté změny teplot a hustá neproniknutelná mlha zahalující stromy znemožňují bujícím lístkům rychle růst. To ale není vůbec na škodu, ba naopak. Díky tomu mají dostatek času do sebe vstřebat velké množství látek, které stojí za jedinečnou a delikátní chutí tohoto čaje.
Oolong, v Číně nazývaný dosud wu-lung, kráčí na půl cesty mezi zeleným a černým čajem, i když spíš pokukuje právě po tom zeleném. Najdete však také varianty blížící se červeným čajům. Zkrátka každý si vybere, rozhoduje jen stupeň fermentace.
Připravuje se tradiční metodou. Sesbírané lístky se nechají chvilku odpočívat na přímém slunci a poté se ručně opakovaně tzv. natřásají v bambusových koších. Následuje opět ruční tvarování lístků, čímž v případě Highland oolongu vzniknou drobné kuličky o velikosti hrášku. Na konci procedury se čaj zahřívá a délka teplotního zpracování určuje ráz oolongu. V našem případě se jedná o čaj mírně oxidovaný, který si zachovává křehkost a jemnost.
China Oolong Highland pochází z malých plantáží drobných yunnanských pěstitelů. Pro svou náročnost na kvalitu půdy a klima se jedná o opravdovou raritu, která bývá k dostání na trhu jen vzácně. O to více si můžete užít čaj bohatý na antioxidanty, které Vás omámí specifickou vůní a lahodnou chutí postrádající trpkost některých zelených čajů a těžkost těch černých. Dokonalou kombinaci toho nejlepšího si navíc můžete vychutnat ve více opakovaných nálevech, z nichž každý přináší výjimečný požitek.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Oolong zalijte vodou o teplotě 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

OOLONG TIE KUAN YIN, Železná bohyně milosrdenství

MILK OOLONG
