

CHINA YUNNAN FOP GOLDEN TIPPED - černý čaj
Ačkoli k Číně patří především čaje zelené, v oblasti černých šplhá „Říše středu“ na nejvyšší příčky světových žebříčků. Klasika z Yunnanu si ničím nezadá s dobrotami jiných čajových velmocí. China Yunnan FOP Golden Tipped je prémiový čaj s velkým listem a zlatými tipsy. Jeho sladová a mírně pikantní chuť přitahuje pozornost.
Složení
Černý čaj China YUNNAN FOP GOLDEN TIPPED 100%Nálev a chuť čaje
Tento černý čaj má vynikající, výrazně nasládlou chuť a silnou, příjemnou vůni. Po ochutnání cítíme jak jeho přirozenou svěžest s mírnou trpkostí, tak jemnou pikantnost. Nálev je tmavě oranžový, čirý.
Původ čaje
Yunnan je jihozápadní čínská provincie ležící na hranici s Vietnamem. Proslavila se vynikajícími zelenými čaji a od poloviny 20. století produkuje i špičkové sorty čajů černých. Je bohatá na přírodní zdroje, její flóra je nejrozmanitější v Číně. Nadmořská výška se může lišit – Yunnan oplývá jak hlubokými údolími, tak vysokými horami. Klima je příjemné, ovlivňuje ho Tichý a Indický oceán. Přestože je vegetační doba v provincii dlouhá, členitý terén nabízí jen málo orné půdy. Proto i čajové zahrady využívají každého metru.
Sklizeň výhonků a nejkvalitnějších prvních lístků probíhá většinou stále ručně. Velké farmy používají strojové česání, ovšem čínští malí farmáři jsou zastánci tradičního postupu. Když jsou lístky ženami a dívkami naškubány, nechávají se zavadnout, pak jsou svinovány. Tím dojde k narušení buněčných struktur a uvolnění šťávy důležité pro přirozenou oxidaci enzymů. Jde o proces, při kterém mění čaj zásadně svou vůni, chuť i vzhled. Ze zelených lístků se stávají tmavě hnědé, velmi aromatické. Proces je pečlivě sledován. Pro jeho kvalitní průběh je potřeba zajistit vysokou vzdušnou vlhkost i teplotu. Sušení probíhá buď teplým vzduchem, nebo ve velkých pánvích.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























13. 12.
18. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GOLDEN YUNNAN - černý čaj

CHINA YUNNAN FOP - černý čaj
