

Darjeeling BPS First Flush BIO Singtom - černý čaj
Čajové plantáže k Darjeelingu patří dlouhá léta, v Singtomu byly založeny přesně v polovině 19. století. Zaměřují se výhradně na pěstování produktů v bio kvalitě, Fair Trade přístup a ekologický provoz. Zahrada Singtom Tea Estate je velmi oblíbená také u turistů. Zejména vegetariánům a veganům nabízí pobyty uprostřed nádherné čisté přírody a s produkty certifikovanými značkou BIO.
Složení
Černý čaj Darjeeling Bio Singtom 100%Nálev a chuť čaje
Svěží aromatická chuť s ovocným odstínem, jantarový nálev, přírodní nasládlá vůně. Darjeeling BIO "Singtom" sedne těm, kdo černý čaj pijí jenom při práci i zapřisáhlým čajomilcům, kteří v lahodných nápojích hledají filozofii a životní styl. Všem bude jistě vyhovovat jeho bio kvalita.
Původ čaje
Tento čistý černý čaj jsme přivezli z plantáže Singtom, která leží v indickém Darjeelingu. Podle některých jde o nejstarší místní čajovou zahradu. Byla založena v roce 1852, dnes se specializuje na ekologicky šetrné pěstování čaje a je vítaným cílem všech turistů dbajících na zdravý životní styl a filozofický přístup k přírodě. V Singtomu najdou krásné ubytování, nádhernou přírodu s úchvatnými výhledy na himálajské vrcholy a ukázku zemědělství fungujícího v souladu s životním prostředím.
Místní čajovníky (Camellia sinensis) jsou speciální assamskou odrůdou. Pěstují se v bio kvalitě, to znamená, že nesmí přijít do kontaktu s umělými hnojivy, chemickými postřiky nebo geneticky modifikovanými organismy. Jejich pěstování, sklizeň a zpracování nenarušuje přírodní systémy a podléhá přísným normám. Čaje se v Darjeelingu sklízejí několikrát za rok. Darjeeling BIO "Singtom" pochází z prvního sběru, jeho lístečky jsou proto menší a nálev jemnější. Ještě před rozbřeskem vyrážejí na plantáže sběračky, aby ručně, lístek po lístku, naplnily velké bambusové koše. Čajovníkové lístečky se ve zpracovatelských farmách nechávají zavadnout a fermentovat. Přirozená oxidace enzymů je pro výrobu špičkového čaje zásadní. Dohlíží na ni hlavní manažer plantáže, který sleduje vlhkost lístků i okolní teplotu. Ta se zpravidla udržuje kolem 28 °C. Také další krok – sušení horkým vzduchem, má na výsledek velký vliv. Spálený čaj lze identifikovat podle karamelové vůně. Nakonec jsou čaje tříděny, baleny a opatřeny certifikátem BIO produktu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























6. 5.
23. 6.
1. 6.
3. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - černý čaj

BRUSINKO KAKTUSOVÝ - černý čaj
